Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porkshop 2011 si-a desemnat castigatorul: porcul romanesc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

La finalul saptamanii trecute, la Clubul Taranului Roman din Capitala a avut loc cea de-a VI-a editie a manifestarii Porkshop, derulata sub titulatura „100 % romanesc”. Evenimentul a fost organizat de Angst, Simthfield si agentia infoALIMENT.

In preambulul serii, in prezenta a peste 200 de participanti, Sorin Minea, director general Angst si Alex Jurconi, director de afaceri al McGuire Woods, pe parcursul unui dialog relaxat si vesel, au analizat starea de fapt a industriei carnii din Romania, atat din perspectiva producatorilor, cat si din aceea a procesatorilor, cazand de acord asupra faptului ca, mind pe investitii bine plasate, porcul romanesc nu poate fi decat castigator in competitia de pe piata nationala si comunitara.

Dupa dialogul celor doi, a urmat o adevarata sarbatoare a industriei de procesare a carnii, sarbatoare dinc adrul careia nu a lisit momentul pomenii porcului.

Mentionam ca parteneri ai manifestarii au fost Marel, Aldis, Supremia, Rompan, Domeniile Dealu Mare si Carrefour.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...