Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porumbei de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

porumbei.eu:
Practica cresterii porumbeilor a luat avant, iar majoritatea tarilor creeaza rase autohtone. Pe langa porumbeii de zbor si decorativi, cresterea porumbeilor de carne s-a dezvoltat simtitor. In spatiul nostru geografic, se cresc si rase indigene, alaturat raselor importante, omologate. Pentru carne, printre cele mai cautate rase, sunt cautate Fiorentino sau Portughezul de Carne.

Porumbelul Fiorentino (gaina) este o rasa de provenienta italiana, veche, de la inceputul secolului optsprezece. A fost obtinut prin incrucisarea porumbelului Leghorn Runt cu Mondemezi. Este un porumbel mare, cu o greutate de 0,8 kg. Arata ca o gaina, foarte inalt, masiv, greu si lat, gatul lung. Este o rasa robusta, cu o productie de carne prolifica si in acelasi timp o rasa decorativa. Porumbelul Portughez de Carne este foarte apreciat datorita productiei constante de carne (0,8 kg). Pieptul este larg si exemplarele sunt folosite pentru productia puilor de consum.

Surprinzator a fost numarul mare al exemplare prezente la expozitia animalelor mici, eveniment organizat la inceputul anului, unde porumbeii au depasit de departe iepurii expusi.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...