Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Porumbei de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

porumbei.eu:
Practica cresterii porumbeilor a luat avant, iar majoritatea tarilor creeaza rase autohtone. Pe langa porumbeii de zbor si decorativi, cresterea porumbeilor de carne s-a dezvoltat simtitor. In spatiul nostru geografic, se cresc si rase indigene, alaturat raselor importante, omologate. Pentru carne, printre cele mai cautate rase, sunt cautate Fiorentino sau Portughezul de Carne.

Porumbelul Fiorentino (gaina) este o rasa de provenienta italiana, veche, de la inceputul secolului optsprezece. A fost obtinut prin incrucisarea porumbelului Leghorn Runt cu Mondemezi. Este un porumbel mare, cu o greutate de 0,8 kg. Arata ca o gaina, foarte inalt, masiv, greu si lat, gatul lung. Este o rasa robusta, cu o productie de carne prolifica si in acelasi timp o rasa decorativa. Porumbelul Portughez de Carne este foarte apreciat datorita productiei constante de carne (0,8 kg). Pieptul este larg si exemplarele sunt folosite pentru productia puilor de consum.

Surprinzator a fost numarul mare al exemplare prezente la expozitia animalelor mici, eveniment organizat la inceputul anului, unde porumbeii au depasit de departe iepurii expusi.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...