Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porumbei de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

porumbei.eu:
Practica cresterii porumbeilor a luat avant, iar majoritatea tarilor creeaza rase autohtone. Pe langa porumbeii de zbor si decorativi, cresterea porumbeilor de carne s-a dezvoltat simtitor. In spatiul nostru geografic, se cresc si rase indigene, alaturat raselor importante, omologate. Pentru carne, printre cele mai cautate rase, sunt cautate Fiorentino sau Portughezul de Carne.

Porumbelul Fiorentino (gaina) este o rasa de provenienta italiana, veche, de la inceputul secolului optsprezece. A fost obtinut prin incrucisarea porumbelului Leghorn Runt cu Mondemezi. Este un porumbel mare, cu o greutate de 0,8 kg. Arata ca o gaina, foarte inalt, masiv, greu si lat, gatul lung. Este o rasa robusta, cu o productie de carne prolifica si in acelasi timp o rasa decorativa. Porumbelul Portughez de Carne este foarte apreciat datorita productiei constante de carne (0,8 kg). Pieptul este larg si exemplarele sunt folosite pentru productia puilor de consum.

Surprinzator a fost numarul mare al exemplare prezente la expozitia animalelor mici, eveniment organizat la inceputul anului, unde porumbeii au depasit de departe iepurii expusi.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...