Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Posibila triplare a fondurilor ue alocate promovarii produselor romanesti din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat la sfarsitul reuniunii informale a ministrilor agriculturii din Uniunea Europeana (AGRIFISH) ca trebuie triplat bugetul alocat promovarii, pe pietele externe si in UE, a produselor alimentare europene.

Am putea ajunge astfel la performante conforme cu planurile existente in prezent. Bugetul de promovare trebuie aliniat cu ambitiile pe care Uniunea le are in domeniul exportului de produse comunitare si cu mediul din ce in ce mai concurential. Statele Unite ale Americii au un buget de 200 milioane de dolari anual, iar bugetul european ar trebui dublat, daca nu triplat, pentru a atinge obiectivele dorite in noua strategie de promovare, a declarat Dacian Ciolos, in conferinta de presa, tinuta in 13 septembrie.

Romania sustine promovarea, la nivelul UE, a produselor traditionale, cu mentiunea statului in care este produs alimentul. Promovarea se doreste facuta in asocieri profesionale sau direct de catre producatori.

Tara noastra beneficiaza de sprijinul Italiei, Poloniei si Spaniei, in acest demers. Romania a sustinut ca aceasta promovare trebuie sa se axeze pe promovarea alimentelor sanatoase, si este valabil si la nivelul Uniunii, respectiv pe produse apicole si cele traditionale pe baza de carne, in special ovine si caprine, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii. (Ioan ªerbanescu)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...