Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Potențial de export pentru carnea de prepelițe

Autor: Meat MIlkmarți, 7 ianuarie, 2014

Inceputa cu doar un an si jumatate in urma, afacerea cu ferma de prepelite din Ramnicu Valcea este acum una de succes.

Initiatorul, Lucian Stancu (37 ani), a pornit constructia acestei ferme de prepelite in localitatea Babeni, cu nici 10.000 de euro. La inceput a avut doar 400 de pasari si tot ce se producea se vindea in magazinele din Ramnicu-Valcea. Acum, Ferma Bunicii are doua mari contracte cu Mega Image si Lidl Romania.

In timp, investitia a ajuns la aproape un milion de euro, cu o capacitate prognozata pentru vara lui 2014 de 70.000 de prepelite.

Din 2013, carnea si ouale de la ferma sunt comercializate in reteaua de magazine Lidl si Mega Image.

Ferma Bunicii s-a dotat si cu un abator complet utilat, un centru autorizat de achizitii si ambalare pentru oua de prepelita, trei masini noi pentru transportul marfii, o hala de 1.000 metri patrati cu o capacitate de 50.000 prepelite care este in constructie si urmeaza sa fie finalizata in martie 2014.

Ouale de prepelita, colectate de trei ori pe zi, sunt verificate si ambalate manual, pentru a putea depista orice problema legata de dimensiune si aspect, se arata pe site-ul http://www.fermabunicii.ro.

De aici, ouale si carnea de prepelita ajung la persoane fizice, restaurante, firme de catering, magazine etc. Incepand 2014 ferma va produce oua si carne de prepelita si pentru export.(Sursa: www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...