Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Potențialul bioenergetic al României, comparativ cu acela al Germaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 aprilie, 2014

Potrivit unei analize al AgriDirect, firma specializată în analiza pieţei din agricultură, aproape 74% din fermele de păsări şi porci de pe teritoriul Germaniei produc cel puţin un tip de energie regenerabilă, iar 95% dintre ele au montate sisteme cu panouri fotovoltaice.

Una dintre căile cele mai simple de informare este participarea la a IV-a ediţie a Târgului Internaţional RoEnergy Bucureşti, care va avea loc în perioada 11-13 iunie 2014, la ROMAERO, Băneasa, sector1, Bucureşti, cel mai important eveniment al industriei de Energii Regenerabile şi Eficientă Energetică din România, unde se prezintă tehnologii de biogaz, biomasa, cogenerare, fotovoltaice, solare, microhidroenergie şi eoliene, noteaza Agroinfo.

Pe lângă expoziţie, sub “umbrela” Târgului RoEnergy vor avea loc o serie de manifestări dintre care: Bioenergia în România: Biomasa, biogaz, cogenerare în ferme şi fabrici, între realităţi şi posibilităţi, Ziua Germaniei la RoEnergy, Ziua Italiei la RoEnergy, Workshop AREL, Misiune Economică, Ziua Greciei la RoEnergy, Conferinţa Energia solară în România, Conferinţa Bioenergia, etc.

La precedentul Târg RoEnergy Bucureşti au avut stand expoziţional companii provenind din 13 ţări, de pe 3 continente: Europa (Germania, Italia, Grecia, Anglia, Cehia, Austria, Ungaria, România, etc), America de Nord (USA) şi Asia (China, Corea de Sud).

Potenţialul României de a produce energie din deşeuri, reziduuri animaliere ori pur şi simplu paie este enorm. Precedentele ediţii RoEnergy au arătat exemple de succes consumate în ţara noastră fie că vorbim de centrale de cogenerare pe bază de biomasă în fabrici ori de instalaţii de biogaz în ferme. Practic, investiţiile în domeniul bioenergiei transforma în beneficii materii prime altfel inutilizabile, cum sunt resturile cerealiere, dejecţii animaliere, etc. Pe lângă obţinerea unei independente energetice, bioenergia creează locuri de muncă şi protejează mediul înconjurător.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...