Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

PPA a ajuns în Japonia!

Autor: Mircea Demeterjoi, 1 noiembrie, 2018

Autoritățile japoneze au identificat prezența virusului pestei porcine africane într-un transport de cârnați introduși în țară de o persoană particulară venită din China, situația fiind confirmată de ministerul nipon al Agriculturii.

 

Citând surse oficiale, cotidianul japonez de circulație națională, Mainichi, a informat că un pachet cu cârnații infestați cu PPA, a fost colectat de la un pasager, cetățean chinez, care sosise în Hokkaido, nordul Japoniei. Testarea genetică la o stație de carantină a detectat boala în eșantioanele produsului.

 

Cârnații erau ambalați în vid și se pare că au fost tratați termic, a afirmat un oficial din cadrul ministerului japonez de resort, nefiind clar, încă, la ce firmă din China fuseseră fabricați.

 

Autoritățile japoneze au anunțat distrugerea produselor, informând că, deocamdată, virusul nu a fost semnalat în țară.

Un angajat al Smithfield Foods-USA a urinat peste carnea de pe linia de producție
Autor: Nora Marin  /   vineri, 26 octombrie 2018

Potrivit Global Meat News, Smithfield Foods-USA se află în plin scandal, după ce un angajat a urinat peste carnea aflată pe linia de producție. Ca urmare, Smithfield Foods a confirmat că a eliminat produse în valoare de cca 40.000 de lire de dolari din fabrica situată în statul Virginia.   Incidentul a dus la stoparea imediată...

Epidemie de Mycoplasma bovis în Noua Zeelandă
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 octombrie 2018

Începând din 22 iulie 2018, când a fost semnalat primul caz, Noua Zeelandă se confruntă acum cu o adevărată epidemie de Miycroplasma bovis, care a dus deja la sacrificarea a zeci de mii de bovine de lapte din această țară, mare producătoare de lapte pe plan mondial, informează Dairy Global.   Cea mai recentă fermă în care...