Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pragul pentru tva creste la 50.000 euro: important pentru firmele mici si pfa-uri

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Dupa cum informeaza Wall Street, citand Mediafax, Consiliul Uniunii Europene a aprobat, la solicitarea Romaniei, cresterea de la 35.000 euro la 50.000 euro a pragului cifrei de afaceri sau al veniturilor peste care firmele locale sunt obligate sa plateasca TVA.

Hotararea Consiliului vizeaza un plafon de 65.000 de euro la cursul de schimb valutar de la data aderarii Romaniei la UE (aproximativ 3,3 lei pentru un euro), astfel ca valoarea practica a plafonului la rata actuala de schimb (4,37 lei/euro) este de circa 50.000 de euro.

Masura intra in vigoare la data publicarii in Jurnalul Oficial si este valabila pana la finele anului 2014 sau pana la implementarea unei noi directive europene privind plafoanele de cifra de afaceri sub care firmele pot fi exceptate de la plata TVA, se spune in document.
Solicitarea Romaniei a fost avizata in ianuarie de Comisia Europeana si inaintata ulterior Consiliului.

Intentia Guvernului de a solicita UE cresterea acestui plafon a fost inclusa inca de la sfarsitul anului 2010 in scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. In document era mentionat ca, odata cu aceasta modificare, Ministerul Finantelor va introduce si un sistem simplificat de taxare pentru firmele cu afaceri sub plafonul de 50.000 euro.

Cresterea plafonului de TVA a fost preluata ulterior si in alte scrisori de intentie.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Pragul pentru tva creste la 50.000 euro: important pentru firmele mici si pfa-uri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Wall Street, citand Mediafax, Consiliul Uniunii Europene a aprobat, la solicitarea Romaniei, cresterea de la 35.000 euro la 50.000 euro a pragului cifrei de afaceri sau al veniturilor peste care firmele locale sunt obligate sa plateasca TVA.

Hotararea Consiliului vizeaza un plafon de 65.000 de euro la cursul de schimb valutar de la data aderarii Romaniei la UE (aproximativ 3,3 lei pentru un euro), astfel ca valoarea practica a plafonului la rata actuala de schimb (4,37 lei/euro) este de circa 50.000 de euro.

Masura intra in vigoare la data publicarii in Jurnalul Oficial si este valabila pana la finele anului 2014 sau pana la implementarea unei noi directive europene privind plafoanele de cifra de afaceri sub care firmele pot fi exceptate de la plata TVA, se spune in document.
Solicitarea Romaniei a fost avizata in ianuarie de Comisia Europeana si inaintata ulterior Consiliului.

Intentia Guvernului de a solicita UE cresterea acestui plafon a fost inclusa inca de la sfarsitul anului 2010 in scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. In document era mentionat ca, odata cu aceasta modificare, Ministerul Finantelor va introduce si un sistem simplificat de taxare pentru firmele cu afaceri sub plafonul de 50.000 euro.

Cresterea plafonului de TVA a fost preluata ulterior si in alte scrisori de intentie.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...