Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Precizări ANSVSA privind retragerea produselor firmei ELKOPOL

Autor: meatmilkmiercuri, 30 ianuarie, 2019

(Comunicat) În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

 

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată), care fac obiectul anchetei, au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov.

 

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.Chiar în condițiile în care, doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

 

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare. Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată. Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.

 

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, PortugaliașiSuedia. ANSVSA monitorizează permanent informațiile primite prin intermediul SRAAF. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

200 milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunea de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigații, din cadrul Programului Național de Dezvoltare...

Reglementări fiscale în domeniul agro-zootehnic
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 ianuarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre privind aprobarea metodologiilor pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activități agricole, precum și metodologia de calcul a reducerii normei de venit pentru aplicarea prevederilor referitoare la scutirea de la plata impozitului pe venit prevăzută la art. 76...