Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Precizări ANSVSA privind retragerea produselor firmei ELKOPOL

Autor: meatmilkmiercuri, 30 ianuarie, 2019

(Comunicat) În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

 

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată), care fac obiectul anchetei, au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov.

 

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.Chiar în condițiile în care, doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

 

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare. Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată. Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.

 

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, PortugaliașiSuedia. ANSVSA monitorizează permanent informațiile primite prin intermediul SRAAF. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

Controale ANSVSA în industria peștelui
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie judeţene, şi, respectiv, al municipiului Bucureşti au desfășurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care sunt respectate, de către operatorii din sectorul alimentar, condiţiile...

La Tulcea, s-a inaugurat activitatea Casei Române de Comerț Unirea
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 8 aprilie 2019, împreună cu premierul Viorica Dăncilă la inaugurarea oficială a Bursei de Pește din Tulcea, obiectiv de investiții finanțat din Fondul European pentru Pescuit.   La eveniment au luat parte Carmen Dan, ministrul...