Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Precizări ANSVSA privind retragerea produselor firmei ELKOPOL

Autor: meatmilkmiercuri, 30 ianuarie, 2019

(Comunicat) În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

 

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată), care fac obiectul anchetei, au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov.

 

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.Chiar în condițiile în care, doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

 

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare. Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată. Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.

 

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, PortugaliașiSuedia. ANSVSA monitorizează permanent informațiile primite prin intermediul SRAAF. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

MADR: Planul de sprijin al învățământului agricol liceal
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 iulie 2019

(Comunicat) La sediul MADR, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții liceelor agricole. Pe langa ministrul Petre Daea, la reuniune au mai participat subsecretarul de stat, Maricel Floricel Dima, secretarul general adjunct, George Sava, directorul general al direcției Generale de Politici Agricole, Elena Tatomir, precum și experți...

MADR: Bilanțul Președinției rotative a României la Consiliul UE AgriFish
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 iulie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut în data de 16 iulie 2019 o conferință de presă la sediul instituției, în cadrul căreia a prezentat rezultatele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și bilanțul programelor prioritare din agricultură.   Pe parcursul celor...