Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Prelucrari inteligente pentru mezeluri: Umplerea

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Umplerea mezelurilor este una dintre operaþiunile tehnologice de cea mai mare importanþa ºi pondere in volumul de producþie al procesatorilor de carne. Echiparea unitaþilor de procesare cu utilaje de mare performanþa asigura producatorilor o producþie ridicata ºi o eficientizare sporita a procesului tehnologic.

Va prezentam mai jos cateva soluþii, reprezentand echipamente ºi utilaje destinate umplerii carnaþilor ºi mezelurilor, precum ºi a etanºeizarii membranelor.

Sistem de umplere a carnaþilor complet automatizat BS-3008

Sistemul de umplere a carnaþilor BS-3008 se caracterizeaza prin completa automatizare, productivitatea ridicata ºi simplitatea modului de operare, fiind necesar un singur lucrator. Capacitatea de prelucrare este de 30 de bucaþi pe minut, eroarea de precizie fiind de cel mult 2 g. Umplerea se efectueaza automat, asemeni inscripþionarii. Dimensiunile sistemului sunt de 250 X 800 X 2100 mm. Dimensiunile de taiere pot fi adaptate, iar sistemul dispune de control al presiunii de umplere. Se recomanda achiziþia unui set de 60 tf, cu presiunea aerului de 0,6 Mpa. In funcþie de fluxul de producþie, echipamentul poate fi supus diverselor conexiuni cu o foarte mare varietate de alte utilaje.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Utilaj cu automatizare completa tip BS 3003 pentru umplerea carnaþilor

Configuraþia generala a utilajului tip BS 3003 pentru umplerea carnaþilor este dat de setul complex de folie de aluminiu ºi a dispozitivului de transmitere a caldurii, dar fara pompa de umplere din silicon.

Utilajul este deosebit de adaptabil, avand o compatibilitate foarte buna ºi putand fi conectat la orice pompa cu piston siliconat pentru umplere, pentru a forma o linie completa de umplere a carnaþilor.

Linia astfel obþinuta poate fi folosita cu succes la umplerea automata a diverselor amestecuri, masticuri, PU ºi paste.

Viteza de umplere este de 10 ~ 22 de piese/min., iar presiunea pompelor de umplere este reglabila, in funcþie de parametrii procesatorului. Echipamentul are o operabilitate simpla, fiind deservita de un singur lucrator, incarcarea efectuandu-se automat.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Utilaj tip BS 3005 pentru umplere de mare vascozitate

BS 3005 este un utilaj cu totul special, destinat umplerii de compoziþii de mare vascozitate. Unitatea sa hidraulica de presiune a fost consolidata in mod special, presiunea de lucru fiind mai mare decat la echipamentele obiºnuite. Aceasta caracteristica faciliteaza, pe langa operaþia de umplere, ºi operaþia de extrudare a produselor. Desigur, utilajul este complet automatizat, operabilitatea fiind simpla ºi precisa.

Marja de eroare este in nota producatorului, de 2 grame/produs. Productivitatea este de 50 de bucaþi pe minut. In ciuda preþului mai ridicat decat al celorlalte echipamente furnizate de firma, sistemul BS 3005 se bucura de o desfacere deosebit de mare in þari precum Japonia, Turcia, Australia, Japonia etc.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Sistem de umplere complet automatizat tip BS 3000

Cu o opreabilitate simpla ºi eficienta, fiind necesar un singur lucrator, sistemul tip BS 3000 destinat umplerii carnaþilor ºi salamurilor are o productivitate de cca 25-30 de piese/minut.

Rata de eroare la umplere este de ± 2g. Umplerea se efectueaza automat. Echipamentul este deosebit de versatil, putand fi conectat la diverse alte utilaje, in funcþie de cerinþele beneficiarului. Dimensiunile ºi parametrii de umplere se pot regla in funcþie de specificaþiile produsului. Imprimarea produsului se efectueaza automat, cu jet de cerneala. Totodata, schimbarea cartuºelor cu cerneala se efectueaza automat. Sistemul poate imprima inclusiv codul de produs. Dimensiunile echipamentului sunt de 250 X 800 X 2.100 mm.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Sistemul hidraulic de presiune BS-3013

Echipament de mare performanþa destinat umplerii diverselor sortimente de salamuri ºi carnaþi, BS 3013 dispune de un sistem dublu de presurizare.

Utilajul este prevazut cu un dispozitiv de formare a raþiilor de umplere, ceea ce determina o mare precizie, cu o eroare de numai 2 gr pe unitatea de produs. Sistemul de presiune al pistonului este echipat cu un motor de 380/2,2 kw, iar volumul uleiului este de 150 de litri.

Cubajul umplerii este de 500 X 450 X 500 mm, greutatea utilajului fiind de 80 de kilograme.

Operabilitatea echipamentului este simpla, fiind necesar un singur lucrator, incarcarea cuvei efectuandu-se automat, la fel ca inlocuirea cartuºelor de cerneala ale sistemului de inscripþionare.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Echipament de etanºare prin caldura tip BS-3010

Echipamentul este o unitate de asamblare ºi umplere automata a mezelurilor ºi carnaþilor, avand o buna compatibilitate cu unitaþile de odihna a produsului ºi putand fi asamblat cu unitataþi de tuns ºi sigilare furnizate de alþi producatori. Pentru o mai mare operabilitate, se recomanda cumpararea suplimentara a maºinii de etanºare la caldura in monoterapie.

La funcþionarea sistemului se recomanda utilizarea foliei compuse tip aluminiu-plastic. Echipamentul este prevazut cu un dispozitiv de porþionare a raþiilor de umplere ºi sistem dublu de presiune. Dispozitivul de tuns membrane funcþioneaza pe baza de carduri presetate. Temperatura de etanºare a membranei este reglabila. Echipamentul poate fi utilizat impreuna cu un sistem hidraulic de presiune oil-press.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Maºina automata de umplere a carnaþilor model BS-3001

Utilajul dispune de sistem de presiune hidraulic ºi cap siliconat pentru umplere a carnaþilor. Raþia de volum se realizeaza prin dubla presurizare. Utilajul dispune de dispozitiv automat de taiere. Sistemul PLC, prevazut cu servomotor este reglabil, precum ºi celelalte caracteristici mecanice.

Presiunea reglabila de umplere poate determina gradul de consistenþa dorit al amestecului. Echipamentul poate utilize clipsuri din sarma de aluminiu.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Sistem automat de umplere model BS-3004

Sistem automatizat performant de umplere a mezelurilor, prevazut cu un set complex de pompe ºi capete siliconate. Inchiderea se efectueaza la cald. Utilajul este foarte adecvat ambalarii, folosind adeziv PU. Intregul process se desfaºoara automat, putand fi operat ºi fara intervenþia lucratorului. Timpul de umplere este reglabil, astfel incat precizia este deosebita, marja de eroare fiind de doar 2 gr. Sistemul beneficiaza de o pompa de putere de 380V/50 hz; Lungimea cuþitului electric este de 400 mm; rularea presiunii este de 0,6MPa. Capacitatea termica a dispozitivului de etanºare este de 1 kw, iar diametrul maxim al produsului, de 47 mm.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Sistem de umplere BS-3007

Sistem de umplere performant, complet automatizat, este compus din pompa de umplere, dispozitivul de aplicare a membranei ºi dispozitivul de etanºeizare la cald. BS-3007 se prezeaza la umplerea celor mai diverse amestecuri.

Intregul process se poate desfaºura automatizat, fara intervenþie umana. Sistemul este prevazut cu releu temporizator, astfel incat greutatea la umplere este deosebit de precisa, gradul de eroare fiind de doar 1 gram. Sistemul este recomandat micilor producatori, costurile reduse de funcþionare facandu-l foarte efficient ºi economic.
(Sursa: Bestone Technology Industrial Ltd)

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa
Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii de pasăre din Cranswick este în curs de desfășurare și va fi localizată în Suffolk. Ca parte a construcției fabricii,...