Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Premieră națională în embriotransfer la Semtest-BVNMureş

Autor: meatmilkmiercuri, 7 martie, 2018

Semtest BVN-Mureș a repurtat un succes de proporții, în privința embriotransferului, grație excepționalei echipe de geneticieni din cadrul companiei, echipă condus de domnul Valer Sician.

 

Vorbind despre succesul recent, domnul Sician l-a parafrazat pe Neil Armstrong, spunând că echipa Semtest BVN-Mureș a făcut ”Un pas mic în embriotransfer, dar o şansă mare pentru crescătorii de bovine din România”.

 

Nero este numele primului viţel de Wagyu, rasă curată obţinut de către echipa Semtest-BVN în România, în ferma domnului Hermann Melyer din Șeica Mică. Deci se poate! Dr. Lucian Hârceagă, mâna specialistului în embriotransfer, este acela care a făcut ca visul unui fermier să devină realitate!

Embriotransferul multiplică valoarea genetică în fermă!

 

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...

ANSVSA: Situația despăgubirilor cauzate de PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 30 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenţei virusului în ţara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în două zone geografice.   Pesta porcină africană evoluează în 10 județe, în 165 de localități, cu un număr total de 781 de focare (dintre care...