Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Premieră tehnologică europeană, de la Tetra Pak

Autor: meatmilkmiercuri, 24 iulie, 2019

(Comunicat) Tetra Pak a anuntat inceperea testelor pentru introducerea in Europa a paielor din hartie pentru bauturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care ofera astfel de paie pentru bauturi la cutie in Europa.

 

Compania si-a anuntat totodata intentia de a-si face publice inovatiile in domeniul dezvoltarii paielor din hartie pentru a sprijini colaborarea in industrie privind alternativele la paiele din plastic de unica folosinta pentru bauturile la cutie.

 

În acest sens, Adolfo Orive, Presedinte si CEO, Tetra Pak a declarat: „Suntem incantati ca am dezvoltat un pai din hartie complet functional, care indeplineste standardele de siguranta alimentara la nivel international. Este un pas important in viziunea noastra de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetala, contribuind astfel la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon.

 

Am decis sa nu depunem cereri de inregistrare pentru protejarea prin brevet a numeroaselor imbunatatiri tehnice pe care le-am adus echipamentelor si materialelor, ci dimpotriva, sa facem publice inovatiile realizate. Pentru ca industria sa isi atinga obiectivul comun de trecere la o economie circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon, intreaga baza de aprovizionare cu paie din hartie trebuie sa se extinda si sa creasca rapid. Invitam toti furnizorii si clientii sa profite de cunostintele noastre si sa isi uneasca fortele cu noi pentru a accelera productia cat mai mult posibil”.

 

Realizat din hartie certificata FSC™ si reciclabil impreuna cu restul ambalajului, noul pai de hartie va fi disponibil initial pentru doua ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite de regula pentru produse lactate si bauturi pentru copii: Tetra Brik® Aseptic 200 Base si Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal.

 

Testele pentru paiele din hartie vor incepe cu volume limitate, compania urmand sa isi mareasca intre timp capacitatea de productie a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia.

 

Compania a anuntat si ca evalueaza progresele tehnice si colaboreaza cu o serie de lideri in tehnologie pentru a explora optiunile oferite de materiale biodegradabile, cum ar fi polihidroxialcanoatii (PHA), un polimer derivat din materiale pe baza de plante, care este si biodegradabil.

 

Printre proiectele sustenabile de dezvoltare a ambalajelor pentru bauturi, aflate in derulare la Tetra Pak, se numara capacele nedetasabile si sistemele integrate pentru bauturi. Compania a mobilizat echipe de dezvoltare si din cadrul lantului de aprovizionare, alocand resurse suplimentare pentru promovarea acestor planuri prioritare.

Ambalajele Rossmann adaugă valoare produsului tău
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) De ce să folosim ambalaje din carton ondulat la produsele lactate și de carmangerie? Pentru că produsele au nevoie de atenţie maximă atunci când sunt transportate. E important să rămână intacte şi atractive pentru consumatorii care le achiziţioneză.   Ambalajele din carton ondulat produse de fabricile ROSSMANN...

Romprix participă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Firma Romprix, care activează în domeniul etichetării, va fi prezentă la conferința internațională Meat.Milk 2019, eveniment care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai.   Activitatea începută în 1994, precum şi o politică managerială în care cumpărătorul este întotdeauna pe...