Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Premieră tehnologică europeană, de la Tetra Pak

Autor: meatmilkmiercuri, 24 iulie, 2019

(Comunicat) Tetra Pak a anuntat inceperea testelor pentru introducerea in Europa a paielor din hartie pentru bauturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care ofera astfel de paie pentru bauturi la cutie in Europa.

 

Compania si-a anuntat totodata intentia de a-si face publice inovatiile in domeniul dezvoltarii paielor din hartie pentru a sprijini colaborarea in industrie privind alternativele la paiele din plastic de unica folosinta pentru bauturile la cutie.

 

În acest sens, Adolfo Orive, Presedinte si CEO, Tetra Pak a declarat: „Suntem incantati ca am dezvoltat un pai din hartie complet functional, care indeplineste standardele de siguranta alimentara la nivel international. Este un pas important in viziunea noastra de a oferi un ambalaj realizat integral din materiale de origine vegetala, contribuind astfel la economia circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon.

 

Am decis sa nu depunem cereri de inregistrare pentru protejarea prin brevet a numeroaselor imbunatatiri tehnice pe care le-am adus echipamentelor si materialelor, ci dimpotriva, sa facem publice inovatiile realizate. Pentru ca industria sa isi atinga obiectivul comun de trecere la o economie circulara cu emisii reduse de dioxid de carbon, intreaga baza de aprovizionare cu paie din hartie trebuie sa se extinda si sa creasca rapid. Invitam toti furnizorii si clientii sa profite de cunostintele noastre si sa isi uneasca fortele cu noi pentru a accelera productia cat mai mult posibil”.

 

Realizat din hartie certificata FSC™ si reciclabil impreuna cu restul ambalajului, noul pai de hartie va fi disponibil initial pentru doua ambalaje de carton de mici dimensiuni, folosite de regula pentru produse lactate si bauturi pentru copii: Tetra Brik® Aseptic 200 Base si Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal.

 

Testele pentru paiele din hartie vor incepe cu volume limitate, compania urmand sa isi mareasca intre timp capacitatea de productie a fabricii de paie din Lisabona, Portugalia.

 

Compania a anuntat si ca evalueaza progresele tehnice si colaboreaza cu o serie de lideri in tehnologie pentru a explora optiunile oferite de materiale biodegradabile, cum ar fi polihidroxialcanoatii (PHA), un polimer derivat din materiale pe baza de plante, care este si biodegradabil.

 

Printre proiectele sustenabile de dezvoltare a ambalajelor pentru bauturi, aflate in derulare la Tetra Pak, se numara capacele nedetasabile si sistemele integrate pentru bauturi. Compania a mobilizat echipe de dezvoltare si din cadrul lantului de aprovizionare, alocand resurse suplimentare pentru promovarea acestor planuri prioritare.

SIG a lansat cartonul aseptic cu folie de aluminiu certificată ASI
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 iulie 2019

Pentru prima oară, SIG a lansat cartoane aseptice cu folie de aluminiu certificată ASI, disponibilă pentru consumatori, realizate în parteneriat cu B-Better, un brand de start de la platforma Unilever's Future Platform.   Aprovizionarea responsabilă   Standardul de inițiativă pentru managementul aluminiului (ASI) este...

Mintel: Avantajul ambalajelor interconectate
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 14 iunie 2019

Ambalajul interconectat devine din ce în ce mai necesar, fapt determinat de la fel de necesara conectare la nivel mondial, la economia globală, și în concordanță cu lumea on-line. Ca urmare, companiile au numeroase opțiuni de interconectare a ambalajului, deci, a produsului: coduri QR și alți markeri grafici, comunicarea NFC,...