Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Premium Porc investește 35 de milioane de euro în extinderea fermelor

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

Grupul Premium Porc, companie cu acţionariat danez, cu un sistem integrat în agrobusiness şi creşterea porcilor, mizează  pe vânzări totale de 53 milioane de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Grupul Premium Porc este al doilea cel mai mare pro­du­cător de carne de porc din România, după Smithfield. „În prezent, grupul de companii are în implementare un pro­iect major de investiţii care vizează construcţia unei ferme de scroafe în judeţul Brăila şi renovarea şi construcţia unei fer­me de creştere şi îngrăşare în judeţul Sibiu.

 

Investiţia destinată pro­iectelor de la Sibiu şi Brăila este estimată la circa 35 de milioane de euro, cu desfăşurarea lucrărilor pe o perioadă de aproximativ doi ani“, a declarat pentru ZF Kim Ostergaard, country manager pe România al grupului Premium Porc.

 

Grupul Premium Porc deţine şase ferme de creştere a porcinelor în judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Brăila şi Sibiu şi două fabrici de nutreţuri combinate care produc zilnic 400 tone de furaje folosite pentru hrănirea porcilor. Fermele au o capacitate de 380.000 de porci anual.

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) La 1 mai 2018, faţă de aceeaşi dată a anului 2017, efectivele de porcine au scăzut cu 8,0% pe total şi cu 14,2% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2018 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2017, se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Nord-Vest...

Reproducția bovinelor de carne în funcție de anotimpuri
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Potrivit studiului ”Breeding Seasons”, elaborat de specialiștii Universității din Copenhaga, creșterea efectivelor de bovine de carne de vită prin reproducerea poate avea loc pe parcursul întregului an sau poate fi limitată la o anumită parte a anului. În cazul în car ea are loc într-un sezon restrâns, practica cea mai frecventă...