Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Premium Porc investește 35 de milioane de euro în extinderea fermelor

Autor: Meat MIlkluni, 3 octombrie, 2016

Grupul Premium Porc, companie cu acţionariat danez, cu un sistem integrat în agrobusiness şi creşterea porcilor, mizează  pe vânzări totale de 53 milioane de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Grupul Premium Porc este al doilea cel mai mare pro­du­cător de carne de porc din România, după Smithfield. „În prezent, grupul de companii are în implementare un pro­iect major de investiţii care vizează construcţia unei ferme de scroafe în judeţul Brăila şi renovarea şi construcţia unei fer­me de creştere şi îngrăşare în judeţul Sibiu.

 

Investiţia destinată pro­iectelor de la Sibiu şi Brăila este estimată la circa 35 de milioane de euro, cu desfăşurarea lucrărilor pe o perioadă de aproximativ doi ani“, a declarat pentru ZF Kim Ostergaard, country manager pe România al grupului Premium Porc.

 

Grupul Premium Porc deţine şase ferme de creştere a porcinelor în judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Brăila şi Sibiu şi două fabrici de nutreţuri combinate care produc zilnic 400 tone de furaje folosite pentru hrănirea porcilor. Fermele au o capacitate de 380.000 de porci anual.

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...

ANSVSA: Protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute
Autor: meatmilk  /   luni, 17 decembrie 2018

(Comunicat) Pe fondul evoluției unor fenomene meteorologice severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), ANSVSA recomandă:   Pentru crescătorii de animale:   Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi...