Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Premium Porc: Know-how danez, calitate europeană, carne românească

Autor: Meat MIlksâmbătă, 11 octombrie, 2014

Grupul de firme Premium Porc este rezultatul unui efort investițional semnificativ și încununarea unor ani de muncă susținută, desfășurată de specialiști români și danezi. Rezultatele sunt reprezentate de performanță, stabilitate a afacerii și calitatea deosebită a produsului oferit pe piață.

 

Model de investiție în România

 

Odată cu anul 2005, DCH International A/S, holdingul danez care administra mai multe ferme de creștere a porcinelor în Canada, a devenit interesat de piața cărnii de porc din Romania și, în urma rezultatelor studiilor de piață întreprinse, a decis cumpărarea unei ferme de creștere a porcinelor.  Demararea afacerilor din România s-a petrecut în anul 2006, prin înființarea societății Premium Porc SRL, urmată de achiziționarea fostului complex Suintest-Vrancea. Alegerea s-a bazat pe avantajele oferite de zonă, disponibilitatea terenului agricol, infrastructura bună a regiunii și apropierea de capitala de județ.

 

După modernizarea și repopulare, ferma Premium Porc a devenit funcțională și a început să producă. Planul de dezvoltare a continuat cu achiziționarea fermei SC Consinterfin SRL- Vrancea. Pentru un grad mai mare de integrare, au fost înființate SC Agro Investments Moldova (anul 2006-pentru cultivarea și fertilizarea naturală a terenurilor agricole și pentru productția cerealelor necesare furajării), SC Premium Porc Feed (anul 2007-FNC, producerea furajelor pentru fermele din grup) și SC Premium Construction (anul 2008- cu scopul realizării lucrărilor de construcție și renovare a fermelor). Avându-l ca General Manager pe domnul Kim Ostergaard, Premium Porc SRL a devenit unul dintre principalii jucători de pe piața cărnii de porc din România, atât prin volumul afacerilor, cât, mai ales, prin calitatea producției realizate.

 

Ritm accelerat de creștere

 

Cu o capacitate de 250.000 de capete pe an, atinsă în anul 2014, Premium Porc își propune ca aceasta să crească până în anul 2015 cu încă 25 % și cu 250 %, până în anul 2017! Pentru partea de asigurare a furajelor, dacă în anul 2014 se realizează o producție de 47.000 de tone, ea este planificată ca, până în 2017, să se dubleze. Totodată, este urmărită achiziția de noi ferme, care vor fi modernizate și aduse în condiții propice unei producții de înaltă calitate.

 

De subliant, faptul că ferma Premium Porc Focșani a fost agreată exportul în Uniunea Europeană în acest an, acest lucru deschizând posibilitatea dezvoltării de relații economice internaționale cu firme din țările pieței comunitare, precum și de a colabora cu procesatorii de carne de porc în carcasă, care realizează deja export de produse finite din carne, în UE. Dar, până în anul 2015, Premium Porc Grup și-a propus ca, măcar patru dintre fermele deținute, să primească Atestarea pentru export pe piața Uniunii Europene, dezvoltând concomitent și zona creșterii de scroafe pentru reproducție.

 

Până în 2017, Grupul are planificată o creștere considerabilă a producției de animale vii, dar și a producției de cereale pentru furajare. Totodată, se are în vedere ca, până în 2017, cota de piață pe care o are în România să fie majorată la 30 %, de la 12%. Concomitent, va fi urmărită stabilirea de noi parteneriate externe, în Uniunea Europeană, pentru dinamizarea activității de export. Nu va fi neglijată nici achiziția de terenuri agricole, precum și de noi ferme pentru producție, creștere și îngrășare a porcilor.

 

Calitatea cărnii Premium Porc, emblema întregii afaceri

premium porc fdc

După cum se cunoaște, know-how-l danez în creșterea porcilor pentru abatorizare este unul dintre cele mai dezvoltate din lume. De aici și calitatea excelentă a cărnii de porc rezultată din tranșarea carcaselor provenite de la porcii Premium Porc Grup (PPG), grație, în principal, furajării autohtone bazată pe cereale, care asigură un gust apropiat de cel al “porcilor de casă” din România, mult peste ceea ce consumatorul român are la dispoziție din import. O dovadă în plus este și clasificările S și E, în procente de peste 95%, a calității carcaselor rezultate din abatorizarea porcilor PPG.

 

Argumente ale excelenței

 

PPG asigură întregul lanț în producția de porc, de la producția de purcei până la porcul gras pentru abatorizare, aceste procese realizându-se în întregime în facilitățile de producție din România ale PPG;

PPG oferă calitate constantă pe tot parcursul anului, un fapt deosebit de important pentru producătorii de carne și preparate din carne din România;

PPG lucrează în prezent cu majoritatea abatoarelor din țară, printre clienți numărându-se Smithfield, Avastar, Kosarom, Picovit, Ladrisi și multe altele.

 

Premium Porc SRL-Contact

Contact: CP3, OP3, Focsani Sud Vrancea,  România, 620210, E-mail: office@premiumporc.com, Web: www. premiumporc.com, Tel: + 40 237 231 300/1/2/, Fax: + 40 237 231 304

METRO Accelerator lansează programul digital pentru retail
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 noiembrie 2016

Noul METRO Accelerator pentru Retail, susţinut de Techstars: METRO şi Real au în vedere dezvoltarea de servicii digitale pentru sectorul de retail.   Sunt căutate inovaţii şi tehnologii pentru comercianţi independenţi şi retaileri.   Un program cu o durată de trei luni pentru 10 startup-uri, care va completa...

Profi inaugurează încă șase magazine
Autor: Meat MIlk  /   luni, 31 octombrie 2016

(Comunicat) Profi inaugurează săptămâna aceasta încă șase magazine în localitățile Timișoara, Mătăsari, Buzău, Alexandria și Telciu, ajungând la o rețea de 468 de unități operaționale.    În Timișoara, rețeaua Profi are de ieri două noi magazine, ambele în format City. Unul dintre ele se află pe Aleea...