Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Presedintele aiprom: potentialul agricol al romaniei poate fi atins in 20 de ani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Yves Picquet, presedintele Asociatiei Europene de Protectie a Plantelor din Romania (AIPROM) a declarat, in cadrul „Romanian Agribusiness Forum 2011” ca potentialul agricol al Romaniei poate fi atins in 20 de ani.

In privinta atingerii potentialului agricol de care dispune Romania, este posibil sa se ajunga la aceasta performanta in 20 de ani. In prezent, doar 30% dintre cei care efectueaza activitati in domeniul agriculturii au acces sau contracteaza o finantare in Romania,” a punctat Picquet.

The Diplomat – Bucharest a organizat pe 11 mai prima editie a forumului „Romanian Agribusiness Forum 2011” , o conferinta internationala dedicata prezentarii oportunitatilor de investitii in sectorul agricol din Romania. Evenimentul a fost organizat sub egida Ministerului Agriculturii, cu suportul Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania si a Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura si impreuna cu partenerii Wolf Theiss, DuPont, Monsanto si Pioneer.

„Romanian AgriBusiness Forum 2011” este o intalnire la cel mai inalt nivel sub forma unui forum interactiv si a reunit peste 130 de factori de decizie implicati in sectorul agricol din Romania, de la autoritati romane, banci si fonduri de investitii interesate sa investeasca in sectorul agricol din Romania, pana la fermieri si mari proprietari de exploatatii agricole, producatori si furnizori de echipamente sau avocati si firme de consultanta. Oficiali din cadrul Guvernului Romaniei precum si a altor autoritati de reglementare in domeniul agricol si asociatii patronale s-au intalnit cu companii private si au dezbatut deschis problemele si oportunitatile oferite de sectorul agricol.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...