Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu, dialog cu mediul asociativ

Autor: meatmilkluni, 16 decembrie, 2019

La sediul ANSVSA a avut loc o primă ședință a Consiliului Consultativ*, convocată de către președintele institutiei, dr.Robert Chioveanu.

 

La reuniune au participat reprezentanți ai crescătorilor de ovine și bovine, ai transportatorilor de animale, exportatorilor, dar și ai procesatorilor de carne.

 

Principalele teme discutate au fost: protecția și bunăstarea animalelor în timpul transportului, deschiderea exportului de moluște, intensificarea demersurilor pentru deschiderea și diversificarea exporturilor pe diferite piețe, inclusive cea  chineză și pe a Statelor Unite.

 

În privința protecției și bunăstării animalelor în timpul transportului, a fost discutat un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară care prevede asigurarea unor condiții superioare de bunăstare a animalelor pe timpul calătoriei.

 

Cei prezenți au fost de acord cu necesitatea adoptării unui astfel de act normativ, însă opiniile au fost divergente, urmând ca propunerile primite să fie analizate și la final, o parte dintre ele să se regăsească în punctul de vedere care va fi elaborat de către Autoritate.

 

„Îmi doresc, pe perioada mandatului meu, ca autoritatea să se aplece mai mult asupra nevoilor dumneavoastră, să fie percepută ca un sprijin şi nu ca o instituţie de forță.

 

Doresc să organizez acest gen de întâlniri cât mai des posibil, pentru că am constatat că un dialog deschis, faţă în faţă, este modalitatea constructivă, cea care conduce la rezultate concrete, în timp util.Toate aspectele sesizate și opiniile exprimate în cadrul acestor întâlniri  vor fi discutate, urmând ca, pe parcursul unor noi întâlniri, să identificăm, împreună, cea mai bună variantă”, le-a transmis președintele Autorității celor prezenți la întâlnire.

 

La finalul întâlnirii, participanții și-au exprimat aprecierea pentru ințiativa organizării aceste întâlnirii, iar președintele ANSVSA i-a asigurat că este prima dintr-un șir de sesiuni de consultare, pe care și le-a propus să le aibă cu toți cei implicați în domeniul de agroalimentar.

Creșterea numărului de produse tradiționale atestate, analizată la MADR
Autor: meatmilk  /   luni, 20 ianuarie 2020

În data de 14 ianuarie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare a organizat o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, cât și președinții filialelor acestei organizații cu reprezentativitate la nivel național, ai Asociației Bio...

Ministrul Adrian Oros s-a întâlnit cu doamna Michele Ramis, ambasadoarea Franței
Autor: meatmilk  /   vineri, 17 ianuarie 2020

Nechita-Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a primit-o astăzi, la sediul MADR pe doamna Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze la București. Doamna ambasador a fost însoțită de doamna Marie-Luce Ghib, consilier agricol regional pentru România, Bulgaria și Serbia și de dl. Michel Cywinski, șeful misiunii...