Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Preşedintele ANSVSA, la „Conferința pentru controlul calității”, din China

Autor: meatmilkmiercuri, 7 iunie, 2017

(Comunicat) Dr. Geronimo Brănescu, preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), va participa, alături de specialiști din cadrul instituției, la cea de a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, care se desfășoară în Ningbo, Republica Populară Chineză.

 

Din delegația ANSVSA mai fac parte: dr. Cristian Duicu, director general al Direcției Generale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și dr. Cristian Togan, director general al Direcției Generale Control Oficial.

 

Conferința reunește specialiști din țările Europei Centrale și de Est (ECE), alături de România fiind reprezentate alte 15 state, dintre care menționăm: Germania, Franța, Olanda, Rusia, Belarus, Kazahstan.

 

Dezideratul este acela de a întări colaborarea cu autoritățile responsabile pentru siguranța alimentelor din țările situate de-a lungul rutelor comerciale dintre Republica Populară Chineză și țările ECE, în vederea dezvoltării relațiilor de import – export cu produse alimentare și produse agricole.

 

La finalizarea discuțiilor, se va semna o Declarație Comună, care va oficializa obiectivele agreate și acordurile asumate de participanți.

 

Reprezentanții ANSVSA vor detalia, în cadrul discuțiilor bilaterale cu oficiali ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), aspecte tehnice sanitare veterinare privind exportul din România de produse agroalimentare cum sunt: carnea de pasăre, mierea, lucerna, materialul genetic bovin, carnea congelată de porc, oaie și vită, laptele și produsele lactate, peștele și produsele din pește, produsele procesate din carne etc.

 

O altă temă importantă pentru agenda acestei întâlniriri este cea a structurării modului de colaborare între ANSVSA și AQSIQ. O soluție identificată este aceea de a crea un grup de lucru specializat, alcătuit din experți ai instituțiilor competente omoloage, cu scopul de a accelera formalitățile necesare derulării exportului de produse agroalimentare românești pe piața chineză.

 

„Relansarea exporturilor româneşti pe piaţa chineză va veni în sprijinul unui număr important de fermieri şi producători români de alimente și furaje. Ne dorim o diversificare şi o extindere a relaţiilor noastre comerciale, în beneficiul şi spre prosperitatea ambelor ţări.”, a declarat dr. Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA.

(Serviciul Comunicare)

Febra aftoasă impune reguli noi, pentru creșterea animalelor în Africa
Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 29 iunie 2015

Noi modificări ale standardelor internaționale de reglementare pentru gestionarea febrei aftoase au fost adaptate de către Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), la recenta reuniune de la Paris, potrivit GlobalMeatNews.com   Infecția de febră aftoasă a izbucnit din plin, în rândul bivolilor sălbatici din...

C.E. a amendat 8 companii de ambalaje cu 115,86 mil. euro!
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 25 iunie 2015

Comisia Europeană a amendat opt producători şi doi distribuitori de tăvi pentru ambalarea alimentelor destinate comerţului de retail cu o sumă cumulată de 115,86 milioane de euro, pentru că au participat la cel puţin cinci carteluri separate de fixare a preţurilor. Cei opt producători sunt Huhtamaki (Finlanda), Nespak şi Vitembal...