Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Președintele Klaus Iohannis cere parlamentului reexaminarea Legii cărnii de porc

Autor: meatmilkvineri, 16 iunie, 2017

(Comunicat) Președintele României, domnul Klaus Iohannis a trimis legislativului spre reexaminare Legea de aprobare a Programului carne de porc din fermele româneşti, în scopul evitării consecinţelor negative pentru statul român, din cauza faptului că legea nu prevede un termen la care să intre în vigoare, precum şi lipsa corelării cu o serie de norme europene.

 

Totodată, art. 19 din legea transmisă la promulgare prevede că, în situaţia în care decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat conţine prevederi noi sau diferite faţă de schema notificată, prevederile schemei de ajutor de stat se completează şi/sau se modifică în mod corespunzător.

 

Aceste ultime dispoziţii ale legii transmise la promulgare, ce pun în evidenţă faptul că la data adoptării acesteia nu fuseseră epuizate procedurile legale obligatorii de acordare a ajutorului de stat, impun reanalizarea de către Parlament a actului normativ, în scopul evitării consecinţelor negative – atât pentru statul român, cât şi pentru beneficiari – ce ar putea fi generate de neîndeplinirea acestor obligaţii procedurale.

 

Astfel, doar Comisia Europeană poate decide asupra compatibilităţii unor astfel de măsuri cu normele Uniunii Europene. (Administrația Prezidențială)

MADR: Legea risipei alimentare face mai mult rău, decât bine
Autor: meatmilk  /   marți, 6 iunie 2017

(Comunicat) Reluarea în mass media a subiectului legii privind diminuarea risipei alimentare şi obligația de a asigura corecta informare a opiniei publice impun Ministerului Agriculturii revenirea cu argumente și precizări pe acest subiect, care să demonstreze odată-n plus o evidenţă.   Legea în actuala formă este...

Ultima oră: S-a votat Legea 88, urmează infrigement-ul!
Autor: meatmilk  /   marți, 30 mai 2017

La Parlament, s-a bătut în cuie soarta Legii 88, de etichetare a laptelui materie-primă, aceasta fiind votată cu modificările propuse de aleșii înțelepți ai neamului.   În forma actuală, prin excluderea articolului 13, actul normativ va duce România direct spre procedura de infrigement, neluându-se în calcul recomandările...