Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Președintele Klaus Iohannis cere parlamentului reexaminarea Legii cărnii de porc

Autor: meatmilkvineri, 16 iunie, 2017

(Comunicat) Președintele României, domnul Klaus Iohannis a trimis legislativului spre reexaminare Legea de aprobare a Programului carne de porc din fermele româneşti, în scopul evitării consecinţelor negative pentru statul român, din cauza faptului că legea nu prevede un termen la care să intre în vigoare, precum şi lipsa corelării cu o serie de norme europene.

 

Totodată, art. 19 din legea transmisă la promulgare prevede că, în situaţia în care decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat conţine prevederi noi sau diferite faţă de schema notificată, prevederile schemei de ajutor de stat se completează şi/sau se modifică în mod corespunzător.

 

Aceste ultime dispoziţii ale legii transmise la promulgare, ce pun în evidenţă faptul că la data adoptării acesteia nu fuseseră epuizate procedurile legale obligatorii de acordare a ajutorului de stat, impun reanalizarea de către Parlament a actului normativ, în scopul evitării consecinţelor negative – atât pentru statul român, cât şi pentru beneficiari – ce ar putea fi generate de neîndeplinirea acestor obligaţii procedurale.

 

Astfel, doar Comisia Europeană poate decide asupra compatibilităţii unor astfel de măsuri cu normele Uniunii Europene. (Administrația Prezidențială)

La Bruxelles, s-a cerut eliminarea etichetării de origine a produselor lactate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 13 iulie 2017

Ca urmare a diminuării vânzării propriilor produse lactate pe piața franceză, Belgia și Olanda au notificat Comisia Europeană, solicitând revizuirea Regulamentului 1169 și, în mod particular, eliminarea obligativității etichetării originii laptelui, din produsele lactate. Cum, acest lucru nu se poate efectua imediat, s-a solicitat o...

CONCORDIA: Protestăm împotriva Guvernului care ia decizii economice fără consultări
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iulie 2017

(Comunicat) Confederația Patronală „Concordia”, reprezentativă la nivelul economiei naționale, își exprimă preocuparea față de modul în care Guvernul anunță, fără niciun fel de dezbatere sau analiză adecvată, o serie de măsuri cu un potențial impact negativ asupra economiei românești.   Modificările propuse în...