Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Președintele Traian Băsescu cere excluderea politicului din Camerele Agricole

Autor: Meat MIlkmarți, 10 decembrie, 2013

Traian Băsescu, preşedintele României a retrimis ieri, 9 decembrie Parlamentului, legea de aprobare Ordonanţei Guvernului 58/2013 care viza organizarea camerelor pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Potrivit acestuia, motivul pentru care nu a promulgat legea este că se urmăreşte repolitizarea camerelor agricole, notează Agroazi.

Preşedintele a rugat Parlamentul să reanalizeze legea, recomandând ca legea să fie concepută astfel încât agricultorii să-i aleagă pe conducătorii camerelor agricole.

„Am trimis-o rugând Parlamentul să reanalizeze posibilitatea ca legea să fie menţinută în aşa fel încât agricultorii să-şi desemneze singuri şefii în aceste camere, structurile de funcţionare ale acestor camere ş.a.m.d. fără prefecţi, fără preşedinţii consiliilor judeţene şi alte structuri de control politic”, a declarat Traian Băsescu.

În opinia domniei sale, Ordonanţa 58/2013 este o încercare de a politiza camerele agricole, iar acest lucru este nefiresc. „Agricultorii trebuie să respire şi ei fără influenţa politicului”, a mai adăugat preşedintele. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...