Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preț de șoc pe piața americană a cărnii de vită!

Autor: Miruna Soresculuni, 8 februarie, 2016

Condițiile de pe piața cărnii de vită din SUA sunt în cădere liberă, începând din anii 2014-2015. Prețul pe” pound”  al cărnii de vită din SUA a scăzut cu aproximativ 28% în perioada ianuarie-decembrie 2015, conform datelor statistice ale societății Index Mundi.

 

Această spirală descendentă a prețurilor cărnii de vită, care a început să scadă din septembrie 2014, a creat mari probleme procesatorilor de bovine. ”Dinamica de aprovizionare globală de carne de vită a dus la o corecție mare de preț. La toate acestea, ciclul arată că prețurile vor continua să aibă o tendință mai scăzută și în anii 2016, 2017 și 2018”, a spus Randy Blach, CEO al organizației de cercetare CattleFax. CattleFAx este o firmă de cercetare de date și analiză, specializată în furnizarea de perspectivă de atac în cazul industriei golbale de carne de vită.

 

”Marjele de carne de vacă și vițel vor fi în continuare profitabile, dar în mod substanțial mult mai mici decât în ultimii doi ani”, a declarat Kevin Bun, analist la CattleFax. ”Rusia și China reprezintă încă cele mai mari oportunități pentru carnea de vită dinSUA, dar restricțiile comerciale vor continua să limiteze exporturile și în acest an”, este concluzia specialiștilor americani, potrivit Globalmeatnews.com.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...