Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pretul animalelor vii a scazut dupa paste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa mai multe saptamani cu zile de lucru si tranzactionare, preturile din piata animalelor vii au scazut in aceasta perioada. La carnea de vita, scaderea a aparut la toate categoriile. Solicitarile de produse provenite din Rusia au urcat productia firmelor de specialitate, ceea ce a produs si scaderea preturilor.

Aceasta a impus ca importatorii din Japonia si Statele Unite sa-si ajusteze ofertele de pret. Avand in vedere ca exporturile de carne din Argentina vor ramane sub control guvernamental strict, Rusia ar putea impune in cele din urma pretul de pe piata. Aici, in perioada aprilie – septembrie va creste in mod traditional cererea de carne din import, urmand sa atraga cu sine si preturi mai mari.

La carnea de miel si oaie s-au inregistrat de asemenea scaderi de preturi. La carnea de oaie s-au inregistrat scaderi de pana la 50% fata de valorile record din saptamanile trecute. In ceea ce priveste evolutia in acest sector, preturile vor depinde extrem de mult de starea meteo din tarile producatoare. Bunul inceput din precedenta toamna va fi usor anulat daca vremea uscata si calda vor continua in cursul lunii mai. Daca vor fi inregistrate ploi, asa cum meteorologii au si prognozat, va continua evolutia buna a preturilor din domeniu in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...