Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul animalelor vii a scazut dupa paste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa mai multe saptamani cu zile de lucru si tranzactionare, preturile din piata animalelor vii au scazut in aceasta perioada. La carnea de vita, scaderea a aparut la toate categoriile. Solicitarile de produse provenite din Rusia au urcat productia firmelor de specialitate, ceea ce a produs si scaderea preturilor.

Aceasta a impus ca importatorii din Japonia si Statele Unite sa-si ajusteze ofertele de pret. Avand in vedere ca exporturile de carne din Argentina vor ramane sub control guvernamental strict, Rusia ar putea impune in cele din urma pretul de pe piata. Aici, in perioada aprilie – septembrie va creste in mod traditional cererea de carne din import, urmand sa atraga cu sine si preturi mai mari.

La carnea de miel si oaie s-au inregistrat de asemenea scaderi de preturi. La carnea de oaie s-au inregistrat scaderi de pana la 50% fata de valorile record din saptamanile trecute. In ceea ce priveste evolutia in acest sector, preturile vor depinde extrem de mult de starea meteo din tarile producatoare. Bunul inceput din precedenta toamna va fi usor anulat daca vremea uscata si calda vor continua in cursul lunii mai. Daca vor fi inregistrate ploi, asa cum meteorologii au si prognozat, va continua evolutia buna a preturilor din domeniu in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...