Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii a crescut cu 0,73%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rata anuala a inflatiei s-a accentuat in ianuarie la 6,71%, de la 6,3% in luna precedenta, pe seama cresterilor semnificative ale tarifelor la servicii si a scumpirii alimentelor si produselor nealimentare, arata cifrele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu decembrie 2008, preturile de consum au avut o crestere medie in ianuarie de 1,24%, mai ales ca urmare a majorarii tarifelor la servicii cu 3,27%, dar si a scumpirii marfurilor nealimentare, cu 0,83% si a celor alimentare, cu 0,71%. Potrivit INS, preturile la carne si produse din carne au crescut, in medie, cu 0,73%, iar painea si produsele de franzelarie s-au vandut in ianuarie cu 0,25% mai scump decat in luna anterioara.

De la inceputul acestui an, in cosul de consum al romanilor, pe baza caruia INS calculeaza inflatia, alimentele au o pondere de 37,58%, marfurile nealimentare de 44,05%, iar serviciile cantaresc 18,37%.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...