Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prețul cărnii de miel, în viu, la jumătate, față de 2011

Autor: Maria Demetriadluni, 1 februarie, 2016

România ocupă locul 4 în Europa la numărul de oi, după Turcia, Marea Britanie şi Spania – potrivit ulti­melor date ale Eurostat – dar crescătorii au început să se plângă: afacerile nu mai merg, subvenţia s-a redus, preţul cărnii, al produselor din lapte şi al lânii a scăzut, hrana pentru animale s-a scumpit, iar afacerile sunt la limită.

 

„Afacerea cu ovine a fost rentabilă, acum supra­vie­ţuim. Acum 5 ani de zile am dat berbecuţul în viu cu 10 lei kilogramul, acum trei ani am dat cu 8,5 lei şi acum îl dau cu 6 lei /kg. Re­uşim să ne scoatem chel­tuielile, nu suntem fa­li­mentari, dar nici profit mare nu avem. Sunt per­soane care au vândut cu 5 lei kilo­gra­mul, ăla e fali­ment curat“, spune Liviu Bol­dan, un fermier din Satu-Ma­re, proprietar a 5.000 de ca­pete de ovine pe care le cre­şte pentru comer­cia­li­zarea mieilor în Siria.

 

Dacă în anii precedenţi afacerile cu ovine generau o marjă de profit de 20-30%, acum ciobanii luptă să-şi scoată cheltuielile. Preţul mielului aproape că s-a înjumătăţit, ajungând la 6 lei/kg în viu, preţul porumbului a crescut la începutul anului faţă de 2015, subvenţiile se lasă aş­teptate, iar cererea pe piaţă a scăzut atât în ţară, cât şi la export, noteaza Stirile agricole.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Licitație de Bovine Aberdeen Angus în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

(Comunicat) Cum s-a adaptat rasa Aberdeen Angus în România, cum arată la momentul actual piața, ce oportunități pot fi accesate și care sunt principalii pioni ai acestui domeniu? Află la licitație!!!   În 21 aprilie, pentru al doilea an la rând, Asociația Aberdeen Angus România organizează în cadrul târgului AGRARIA,...