Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prețul cărnii de miel, în viu, la jumătate, față de 2011

Autor: Maria Demetriadluni, 1 februarie, 2016

România ocupă locul 4 în Europa la numărul de oi, după Turcia, Marea Britanie şi Spania – potrivit ulti­melor date ale Eurostat – dar crescătorii au început să se plângă: afacerile nu mai merg, subvenţia s-a redus, preţul cărnii, al produselor din lapte şi al lânii a scăzut, hrana pentru animale s-a scumpit, iar afacerile sunt la limită.

 

„Afacerea cu ovine a fost rentabilă, acum supra­vie­ţuim. Acum 5 ani de zile am dat berbecuţul în viu cu 10 lei kilogramul, acum trei ani am dat cu 8,5 lei şi acum îl dau cu 6 lei /kg. Re­uşim să ne scoatem chel­tuielile, nu suntem fa­li­mentari, dar nici profit mare nu avem. Sunt per­soane care au vândut cu 5 lei kilo­gra­mul, ăla e fali­ment curat“, spune Liviu Bol­dan, un fermier din Satu-Ma­re, proprietar a 5.000 de ca­pete de ovine pe care le cre­şte pentru comer­cia­li­zarea mieilor în Siria.

 

Dacă în anii precedenţi afacerile cu ovine generau o marjă de profit de 20-30%, acum ciobanii luptă să-şi scoată cheltuielile. Preţul mielului aproape că s-a înjumătăţit, ajungând la 6 lei/kg în viu, preţul porumbului a crescut la începutul anului faţă de 2015, subvenţiile se lasă aş­teptate, iar cererea pe piaţă a scăzut atât în ţară, cât şi la export, noteaza Stirile agricole.

MADR: România va exporta bovine în Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În urma eforturilor Guvernului României și a demersurilor diplomatice din ultima perioadă, schimburile comerciale în domeniul agroalimentar cu Republica Iran înregistrează o evoluție îmbucurătoare, fapt ce este dovedit de deblocarea exporturilor de bovine.   Astfel, în urma negocierilor purtate între Autoritatea...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna decembrie 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În luna decembrie 2018 faţă de luna decembrie 2017, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine şi la porcine a scăzut.   Greutatea în carcasă a crescut la păsări şi a scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În anul 2018 comparativ cu anul...