Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc a scazut pe plan mondial

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Modern Buyer, FAO a anuntat ca Indicele preturilor pentru produse alimentare (FFPI) a atins o medie de 211 de puncte in decembrie 2011, scazand cu 2,4% (5 puncte) fata de luna noiembrie si 11,3% (27 puncte) fata de varful atins in februarie 2011.

Declinul din decembrie este cauzat de diminuarea preturilor la cereale, zahar si ulei comestibil. Recoltele bune cuplate cu incetinirea cererii si aprecierea dolarului american au influentat de asemenea preturile la majoritatea materiilor prime.

In pofida unei scaderi in a doua jumatate a anului trecut, FFPI a inregistrat o medie de 228 de puncte in 2011, cu 23% (42 puncte) mai mult decat in 2010, depasind nivelul de 200 de puncte din 2008, precum si cel mai inalt nivel (in termeni nominali si reali), de cand FAO a inceput sa realizeze evidenta preturilor produselor alimentare la nivel international (in 1990).

La carne, indexul FAO a scazut usor, pana la 179 de puncte, in decembrie comparativ cu noiembrie. Declinul a fost inregistrat in special la carnea de porc, al carui pret s-a diminuat cu 2,2%, si de asemenea, la carnea de ovine. Fata de 2010, pretul la carne a fost cu 16% mai mare in 2011.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...