Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc a scazut pe plan mondial

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Modern Buyer, FAO a anuntat ca Indicele preturilor pentru produse alimentare (FFPI) a atins o medie de 211 de puncte in decembrie 2011, scazand cu 2,4% (5 puncte) fata de luna noiembrie si 11,3% (27 puncte) fata de varful atins in februarie 2011.

Declinul din decembrie este cauzat de diminuarea preturilor la cereale, zahar si ulei comestibil. Recoltele bune cuplate cu incetinirea cererii si aprecierea dolarului american au influentat de asemenea preturile la majoritatea materiilor prime.

In pofida unei scaderi in a doua jumatate a anului trecut, FFPI a inregistrat o medie de 228 de puncte in 2011, cu 23% (42 puncte) mai mult decat in 2010, depasind nivelul de 200 de puncte din 2008, precum si cel mai inalt nivel (in termeni nominali si reali), de cand FAO a inceput sa realizeze evidenta preturilor produselor alimentare la nivel international (in 1990).

La carne, indexul FAO a scazut usor, pana la 179 de puncte, in decembrie comparativ cu noiembrie. Declinul a fost inregistrat in special la carnea de porc, al carui pret s-a diminuat cu 2,2%, si de asemenea, la carnea de ovine. Fata de 2010, pretul la carne a fost cu 16% mai mare in 2011.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...