Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc a scazut pe plan mondial

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Modern Buyer, FAO a anuntat ca Indicele preturilor pentru produse alimentare (FFPI) a atins o medie de 211 de puncte in decembrie 2011, scazand cu 2,4% (5 puncte) fata de luna noiembrie si 11,3% (27 puncte) fata de varful atins in februarie 2011.

Declinul din decembrie este cauzat de diminuarea preturilor la cereale, zahar si ulei comestibil. Recoltele bune cuplate cu incetinirea cererii si aprecierea dolarului american au influentat de asemenea preturile la majoritatea materiilor prime.

In pofida unei scaderi in a doua jumatate a anului trecut, FFPI a inregistrat o medie de 228 de puncte in 2011, cu 23% (42 puncte) mai mult decat in 2010, depasind nivelul de 200 de puncte din 2008, precum si cel mai inalt nivel (in termeni nominali si reali), de cand FAO a inceput sa realizeze evidenta preturilor produselor alimentare la nivel international (in 1990).

La carne, indexul FAO a scazut usor, pana la 179 de puncte, in decembrie comparativ cu noiembrie. Declinul a fost inregistrat in special la carnea de porc, al carui pret s-a diminuat cu 2,2%, si de asemenea, la carnea de ovine. Fata de 2010, pretul la carne a fost cu 16% mai mare in 2011.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...