Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc din china afecteaza economia mondiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu un consum annual de aproape 500 de milioane de porci, din totalul de un miliard, cat reprezinta productia globala, China reprezinta cea mai mare piata de profil.

Astfel, nu este de mirare ca o variatie a consumului, va determina moduficari ale pretului mondial, fapt care va avea un impact deosebit asupra economiei mondiale.

Astfel, dupa cum noteaza asahi.com, in primele sase luni ale lui 2011, consumul de carne de porc a crescut in aceasta tara,. Cu toate acestea, pretul carnii de porc a crescut. Cresterea consumului a fost determinata atat de masurile de sprijin luate de guvernul de la Pekin, pentru productia autohtona, cat si marirea importurilor, in special din Statele Unite, in contul datoriei pe care America o are fata de uriasa tara din Asia.

Asa stand lucrurile, pretul mediu pe o carcasa de porc a ajuns la 94 de dolari, fiind pentru al treilea an consecutiv cand pretul creste.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...