Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc din china afecteaza economia mondiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu un consum annual de aproape 500 de milioane de porci, din totalul de un miliard, cat reprezinta productia globala, China reprezinta cea mai mare piata de profil.

Astfel, nu este de mirare ca o variatie a consumului, va determina moduficari ale pretului mondial, fapt care va avea un impact deosebit asupra economiei mondiale.

Astfel, dupa cum noteaza asahi.com, in primele sase luni ale lui 2011, consumul de carne de porc a crescut in aceasta tara,. Cu toate acestea, pretul carnii de porc a crescut. Cresterea consumului a fost determinata atat de masurile de sprijin luate de guvernul de la Pekin, pentru productia autohtona, cat si marirea importurilor, in special din Statele Unite, in contul datoriei pe care America o are fata de uriasa tara din Asia.

Asa stand lucrurile, pretul mediu pe o carcasa de porc a ajuns la 94 de dolari, fiind pentru al treilea an consecutiv cand pretul creste.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...