Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc din china afecteaza economia mondiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu un consum annual de aproape 500 de milioane de porci, din totalul de un miliard, cat reprezinta productia globala, China reprezinta cea mai mare piata de profil.

Astfel, nu este de mirare ca o variatie a consumului, va determina moduficari ale pretului mondial, fapt care va avea un impact deosebit asupra economiei mondiale.

Astfel, dupa cum noteaza asahi.com, in primele sase luni ale lui 2011, consumul de carne de porc a crescut in aceasta tara,. Cu toate acestea, pretul carnii de porc a crescut. Cresterea consumului a fost determinata atat de masurile de sprijin luate de guvernul de la Pekin, pentru productia autohtona, cat si marirea importurilor, in special din Statele Unite, in contul datoriei pe care America o are fata de uriasa tara din Asia.

Asa stand lucrurile, pretul mediu pe o carcasa de porc a ajuns la 94 de dolari, fiind pentru al treilea an consecutiv cand pretul creste.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...