Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prețul cărnii de porc la poarta fermei s-a prăbușit

Autor: Maria Demetriadvineri, 26 februarie, 2016

Prăbuşirea preţurilor la carne de la poarta fermei nu par a fi influenţat prea mult banii pe care românii îi cheltuiesc la raft. Preţurile de la raft la carne reflectă în foarte mică măsură schimbările care au loc pe piaţa locală unde fermierii se confruntă cu diminuări drastice de preţ, urmare a contextului european.

 

Crescătorii români de porci au tăiat în perioada ianuarie-noiembrie 2015 cu 2,3% mai multe capete decât în perioada similară a lui 2014, sub media de creştere din UE care a fost de 2,8% în perioada analizată. România continuă însă să fie dependentă de importuri pe acest segment, iar embargoul rusesc şi faptul că suntem necompetitivi la preţ faţă de celelate state mari producătoare a făcut ca banii încasaţi de fermieri să scadă drastic în ultimul an. Comparând preţurile din ianuarie 2016 cu ianuarie 2015, avem cea mai mare scădere de preţ din UE (minus 13,1%) la carcasa tip S, al cărui preţ a ajuns la de la 1,4 euro pe kilogram (6,2 lei) la 1,21 euro (5,5 lei) pe kilogram, potrivit datelor Comisiei Europene.

 

La raft, românii au resimţit o uşoară reducere de preţ începănd cu luna mai, ieftinirile corespunzând, o lună mai târziu şi scăderea cotei de TVA la 9%. Astfel, din datele INS, în mai 2015, preţul cărnii de porc a scăzut faţă de perioada similară a anului anterior cu 0,08%, în iunie diminuarea de preţ a fost de 10,6%, iar în decembrie (ultimele date disponibile) de 10,6%, informează Pagina de Agricultură.

 

De la o lună la alta, preţurile au scăzut în iunie (10,47%), dar a crescut cu o lună mai târziu (plus 0,18%) pentru a scădea ulterior începând cu luna noiembrie.

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...

Software Bento Food Manufacturing, pentru optimizarea productiei alimentare
Autor: meatmilk  /   luni, 25 iunie 2018

(Comunicat) Bento, companie specializata in dezvoltare de aplicatii software la cheie a implementat in cadrul Canah, Bento Food Manufacturing.Solutia include extensii pe dispozitive mobile, astfel incat intreaga echipa de management sa abia acces in timp real la indicatori relevanti din cadrul productiei.   Bento Food Manufacturing este...