Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pretul carnii de porc va creste pe pietele europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Modern Buyer, fermierii din Germania, Olanda sau Belgia, furnizori importanti de materie prima pentru procesatorii din industria carnii, afiseaza preturi in usoara crestere pentru carnea de porc.

De pilda, in Germania pretul de referinta pentru carcasa de porc a crescut cu 4% pe kilogram in intervalul 7-21 octombrie 2011, ajungand la 1,59 euro/kg. Germania reprezinta cea mai importanta sursa externa de achizitii pentru proicesatorii din Romania, urmata de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta.

„O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile enorme pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatorilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans. De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat faptul ca au productia vanduta in avans pe cateva saptamani.

De pilda, in ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne de porc lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Cresteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc”, preciza recent Vasile Urzica, consultant independent in industria carnii.

La randul sau, Mihai Visan, Director Executiv al Asociatiei Romane a Carnii spune ca „2011 a fost un an atipic pentru evolutia preturilor materiilor prime. Desi asteptam a varful sa fie in vara, preturile au inceput sa creasca din octombrie. Carnea reprezinta 60-70% din costurile de productie ale unui procesator, asa incat nimeni nu poate ignora cresterile existente. Nu ne asteptam insa la cresteri semnificative in perioada urmatoare, la nivel european”.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...