Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc va creste pe pietele europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Modern Buyer, fermierii din Germania, Olanda sau Belgia, furnizori importanti de materie prima pentru procesatorii din industria carnii, afiseaza preturi in usoara crestere pentru carnea de porc.

De pilda, in Germania pretul de referinta pentru carcasa de porc a crescut cu 4% pe kilogram in intervalul 7-21 octombrie 2011, ajungand la 1,59 euro/kg. Germania reprezinta cea mai importanta sursa externa de achizitii pentru proicesatorii din Romania, urmata de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta.

„O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile enorme pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatorilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans. De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat faptul ca au productia vanduta in avans pe cateva saptamani.

De pilda, in ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne de porc lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Cresteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc”, preciza recent Vasile Urzica, consultant independent in industria carnii.

La randul sau, Mihai Visan, Director Executiv al Asociatiei Romane a Carnii spune ca „2011 a fost un an atipic pentru evolutia preturilor materiilor prime. Desi asteptam a varful sa fie in vara, preturile au inceput sa creasca din octombrie. Carnea reprezinta 60-70% din costurile de productie ale unui procesator, asa incat nimeni nu poate ignora cresterile existente. Nu ne asteptam insa la cresteri semnificative in perioada urmatoare, la nivel european”.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...