Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de porc va creste pe pietele europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Modern Buyer, fermierii din Germania, Olanda sau Belgia, furnizori importanti de materie prima pentru procesatorii din industria carnii, afiseaza preturi in usoara crestere pentru carnea de porc.

De pilda, in Germania pretul de referinta pentru carcasa de porc a crescut cu 4% pe kilogram in intervalul 7-21 octombrie 2011, ajungand la 1,59 euro/kg. Germania reprezinta cea mai importanta sursa externa de achizitii pentru proicesatorii din Romania, urmata de Olanda, Belgia, Spania, Italia si Franta.

„O posibila explicatie poate fi gasita in presiunile enorme pe care Asia si Rusia le exercita asupra producatorilor europeni. Cererea mare generata de cumparatorii din cele doua mari piete determina achizitii masive, in avans. De pilda, mai multi producatori de carne de porc au anuntat faptul ca au productia vanduta in avans pe cateva saptamani.

De pilda, in ultimele saptamani, pretul unui kilogram de carne de porc lucru a crescut de la 1,6 euro la 2 euro. Cresteri de pret se remarca si la grasimea sau pieptul de porc”, preciza recent Vasile Urzica, consultant independent in industria carnii.

La randul sau, Mihai Visan, Director Executiv al Asociatiei Romane a Carnii spune ca „2011 a fost un an atipic pentru evolutia preturilor materiilor prime. Desi asteptam a varful sa fie in vara, preturile au inceput sa creasca din octombrie. Carnea reprezinta 60-70% din costurile de productie ale unui procesator, asa incat nimeni nu poate ignora cresterile existente. Nu ne asteptam insa la cresteri semnificative in perioada urmatoare, la nivel european”.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...