Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Prețul cărnii de vită a crescut pe piața Statelor Unite ale Americii

Autor: meatmilkmiercuri, 8 martie, 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.

 

Vineri, la Chicago Mercantile Exchange, preţul cărnii de vită în viu cu livrare în aprilie a ajuns la 116,20 cenţi livra (o livră = circa jumătate de kilogram), cu 0,04% mai mare decât în ziua precedentă. Cotaţia cărnii de vită pentru îngrăşare cu acelaşi termen de livrare a fost de 122,35 cenţi/livră, în urcare cu 0,4% faţă de ziua anterioară.
Creşterea recentă a preţului cărnii de vită a determinat specialiştii să estimeze că fundamentele de avans pe termen scurt sunt încurajatoare, dar evoluţia contractelor cu termen în aprilie sugerează că, luna viitoare, preţurile vor mai slăbi.

 
Un trader din domeniu, citat de Reuters, a afirmat: „Marjele mai bune şi cererea de carne de vită sunt stimulente pentru procesatorii care plătesc ceva mai mult, în această perioadă, pentru carnea de vită. Dar, în acelaşi timp, sunt multe contracte pe carne de vită ce vor fi vândute în această săptămână”. David Anderson, expert la Texas A&M AgriLife Extension Service, susţine, conform feedstuffs.com, că preţurile de pe piaţa cărnii de vită au urcat în ultima vreme, în condiţiile în care fermierii şi procesatorii încearcă să facă faţă cererii.

 

 

David Anderson spune: „Preţul cărnii de vită obţinută prin îngrăşare pe păşune a crescut ca urmare a unei cereri bune pe piaţa din SUA şi în exterior. Cererea pentru bovine vii a sporit atât din partea fermelor, cât şi a procesatorilor de carne, care se gândesc că vor obţine profituri bune de la supermarketurile cărora le distribuie produsele, respectiv de la consumatorii care cumpără din magazine cu discount”. Anderson anticipează că preţurile vor mai urca în această primăvară, fiind posibil să asistăm la un vârf în aprilie, informeaza Bursa.

FAO: Prețul mondial al alimentelor a continuat să crească
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 9 noiembrie 2015

Indicele preţurilor produselor alimentare, la nivel mondial, realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a urcat în luna octombrie ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, însă rămân sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioada a anului trecut, a anunţat FAO.   Organizaţia...

FAO: Alimentele, la cel mai scăzut preț din ultimii 5 ani
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 8 mai 2015

Potrivit unei analize FAO, alimentele înregistrează cel mai scăzut preț din ultimii 5 ani, după ce o lungă perioadă de timp, prețul furajelor și al materiei prime a scăzut  și el în mod constant, fapt care a determinat o producție suplimentară.   Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de...