Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Prețul cărnii de vită a crescut pe piața Statelor Unite ale Americii

Autor: meatmilkmiercuri, 8 martie, 2017

Cotaţia futures a cărnii de vită a crescut vineri, pe piaţa americană, cumpărătorii şi vânzătorii fiind activi în condiţiile în care au tot apărut informaţii privind cererea susţinută din domeniu. Investitorii au vândut, săptămâna trecută, contracte cu scadenţa în aprilie şi, în acelaşi timp, au cumpărat contracte pe scadenţe mai târzii.

 

Vineri, la Chicago Mercantile Exchange, preţul cărnii de vită în viu cu livrare în aprilie a ajuns la 116,20 cenţi livra (o livră = circa jumătate de kilogram), cu 0,04% mai mare decât în ziua precedentă. Cotaţia cărnii de vită pentru îngrăşare cu acelaşi termen de livrare a fost de 122,35 cenţi/livră, în urcare cu 0,4% faţă de ziua anterioară.
Creşterea recentă a preţului cărnii de vită a determinat specialiştii să estimeze că fundamentele de avans pe termen scurt sunt încurajatoare, dar evoluţia contractelor cu termen în aprilie sugerează că, luna viitoare, preţurile vor mai slăbi.

 
Un trader din domeniu, citat de Reuters, a afirmat: „Marjele mai bune şi cererea de carne de vită sunt stimulente pentru procesatorii care plătesc ceva mai mult, în această perioadă, pentru carnea de vită. Dar, în acelaşi timp, sunt multe contracte pe carne de vită ce vor fi vândute în această săptămână”. David Anderson, expert la Texas A&M AgriLife Extension Service, susţine, conform feedstuffs.com, că preţurile de pe piaţa cărnii de vită au urcat în ultima vreme, în condiţiile în care fermierii şi procesatorii încearcă să facă faţă cererii.

 

 

David Anderson spune: „Preţul cărnii de vită obţinută prin îngrăşare pe păşune a crescut ca urmare a unei cereri bune pe piaţa din SUA şi în exterior. Cererea pentru bovine vii a sporit atât din partea fermelor, cât şi a procesatorilor de carne, care se gândesc că vor obţine profituri bune de la supermarketurile cărora le distribuie produsele, respectiv de la consumatorii care cumpără din magazine cu discount”. Anderson anticipează că preţurile vor mai urca în această primăvară, fiind posibil să asistăm la un vârf în aprilie, informeaza Bursa.

În zece ani, prețurile la carne kosher s-au dublat
Autor: Miruna Sorescu  /   vineri, 22 ianuarie 2016

Economiștii Anthony Tricot si Andrea Silberman au constatat că stilul de viață evreiesc costă, în Marea Britanie, cu12.700lire sterline mai mult pe an. Familii evreiești ajung să plătească un plus £ 12,700 pentru a mânca Kosher, spun Tricot și Silberman.   Prețul pe care comunității evreiești din Marea Britanie îl...

FAO: Prețul mondial al alimentelor a continuat să crească
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 9 noiembrie 2015

Indicele preţurilor produselor alimentare, la nivel mondial, realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a urcat în luna octombrie ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, însă rămân sub nivelul înregistrat în aceeaşi perioada a anului trecut, a anunţat FAO.   Organizaţia...