Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii de vita va atinge noi recorduri in 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Globalmeatnews.com) Pretul carnii de vita la nivel global se asteapta sa sparga recordurile din nou, anul viitor, ca urmare a cererii care depaseste oferta, arata noul raport Rabobank.

Documentul sustine ca piata carnii de vita in T3 a fost caracterizata de o oferta global mai mare, datorita procesului natural de reconstituire a turmelor de vite din Brazilia, Argentina si Australia.

Pentru 2013, Rabobank preconizeaza ca oferta global va fi la acelasi nivel cu cel din 2012 cu posibile mici urcari si coborari determinate de faptul ca productia din emisfera sudica va devansa reducerea productiei din Europa si SUA.

In ceea ce priveste UE, doi ani la rand de crestere a preturilor au determinat o crestere de pana la 4,09 euro/kg de carne de vita, in iulie anul acesta. Cu toate acestea, preturile la carnea de vita in UE s-au nivelat recent, astfel incat dupa cum declara Rabobank: Se pare ca preturile la carnea de vita din UE au gasit un nou echilibru la aprox. 4 euro/kg pentru carnea de vita calitatea intai.

Totodata, dupa cum Rabobank puncteaza, cea mai mare provocare pentru sectorul carnii de vita din UE, anul viitor va fi abilitatea de a trece la preturile mai mari pentru consumatori. Raportul arata cum consumul de carne de vita in UE in 2012 a scazut cu 3,3% si exportul deasemenea a scazutcu 18% in perioada Ianuarie- August.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...