Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii intareste indicele fao al preturilor alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform globalmeatnews.com, preturile carnii au ajutat la intarirea indicelui pretului alimentelor al FAO, a anuntat ieri, 4 octombrie 2012, Organizatia pentru Industria Alimentara si Agricultura a Natiunilor Unite(FAO).

Indicele total, care exprima modificarea lunara in preturile internationale ale unui cos de alimente necesare, a crescut cu 1,4%, cu trei puncte pana la 216 in septembrie dupa 2 luni de stabilitate.

Preturile carnii au crescut cu 4 puncte fata de luna trecuta, cu castiguri mari in sectorele carnii de porc si pasare. Pentru carnea de porc au crescut cu 6%, iar pentru carnea de pasare cu 2%. Cu toate acestea, preturile carnii de vita si oaie au ramas relativ stabile. Indicele carnii in septembrie anul acesta a fost cu 2 puncte mai mic decat aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, castigurile la grau si orez au insemnat un declin in preturile porumbului si a ajutat la cresterea indicelui preturilor cerealelor al FAO cu 1% la 263 puncte. Raportul arata ca pretul graului a cazut dupa ce Federatia Rusa a anuntat ca nu va impune restrictii la export.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...