Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii intareste indicele fao al preturilor alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform globalmeatnews.com, preturile carnii au ajutat la intarirea indicelui pretului alimentelor al FAO, a anuntat ieri, 4 octombrie 2012, Organizatia pentru Industria Alimentara si Agricultura a Natiunilor Unite(FAO).

Indicele total, care exprima modificarea lunara in preturile internationale ale unui cos de alimente necesare, a crescut cu 1,4%, cu trei puncte pana la 216 in septembrie dupa 2 luni de stabilitate.

Preturile carnii au crescut cu 4 puncte fata de luna trecuta, cu castiguri mari in sectorele carnii de porc si pasare. Pentru carnea de porc au crescut cu 6%, iar pentru carnea de pasare cu 2%. Cu toate acestea, preturile carnii de vita si oaie au ramas relativ stabile. Indicele carnii in septembrie anul acesta a fost cu 2 puncte mai mic decat aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, castigurile la grau si orez au insemnat un declin in preturile porumbului si a ajutat la cresterea indicelui preturilor cerealelor al FAO cu 1% la 263 puncte. Raportul arata ca pretul graului a cazut dupa ce Federatia Rusa a anuntat ca nu va impune restrictii la export.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...