Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii intareste indicele fao al preturilor alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform globalmeatnews.com, preturile carnii au ajutat la intarirea indicelui pretului alimentelor al FAO, a anuntat ieri, 4 octombrie 2012, Organizatia pentru Industria Alimentara si Agricultura a Natiunilor Unite(FAO).

Indicele total, care exprima modificarea lunara in preturile internationale ale unui cos de alimente necesare, a crescut cu 1,4%, cu trei puncte pana la 216 in septembrie dupa 2 luni de stabilitate.

Preturile carnii au crescut cu 4 puncte fata de luna trecuta, cu castiguri mari in sectorele carnii de porc si pasare. Pentru carnea de porc au crescut cu 6%, iar pentru carnea de pasare cu 2%. Cu toate acestea, preturile carnii de vita si oaie au ramas relativ stabile. Indicele carnii in septembrie anul acesta a fost cu 2 puncte mai mic decat aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, castigurile la grau si orez au insemnat un declin in preturile porumbului si a ajutat la cresterea indicelui preturilor cerealelor al FAO cu 1% la 263 puncte. Raportul arata ca pretul graului a cazut dupa ce Federatia Rusa a anuntat ca nu va impune restrictii la export.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....