Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii intareste indicele fao al preturilor alimentelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform globalmeatnews.com, preturile carnii au ajutat la intarirea indicelui pretului alimentelor al FAO, a anuntat ieri, 4 octombrie 2012, Organizatia pentru Industria Alimentara si Agricultura a Natiunilor Unite(FAO).

Indicele total, care exprima modificarea lunara in preturile internationale ale unui cos de alimente necesare, a crescut cu 1,4%, cu trei puncte pana la 216 in septembrie dupa 2 luni de stabilitate.

Preturile carnii au crescut cu 4 puncte fata de luna trecuta, cu castiguri mari in sectorele carnii de porc si pasare. Pentru carnea de porc au crescut cu 6%, iar pentru carnea de pasare cu 2%. Cu toate acestea, preturile carnii de vita si oaie au ramas relativ stabile. Indicele carnii in septembrie anul acesta a fost cu 2 puncte mai mic decat aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, castigurile la grau si orez au insemnat un declin in preturile porumbului si a ajutat la cresterea indicelui preturilor cerealelor al FAO cu 1% la 263 puncte. Raportul arata ca pretul graului a cazut dupa ce Federatia Rusa a anuntat ca nu va impune restrictii la export.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...