Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii pe piata rusa – cauze si efecte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ministerului rus al Agriculturii, citat de mewsland.ru, pretul de productie al carnii prezinta, la jumatatea lunii mai 2012, o constanta asteptata. Astfel:

– carnea de vita a crescut cu 0,3%;
– carne de porc este mai ieftina cu 0,2%;
– carnea de pasare, mai ieftina cu 0,7%.

Deasemenea, preturile carnii de consum nu prezinta derapaje:
– la carnea de vita, pretul a scazut cu 0,1%;
– carnea de porc e mai scumpa cu 0,1%;
– carne de pasare, mai scumpa cu 0,2%.

In conformitate cu datele de previziune ale agentiilor de analiza, la sfarsitul lunii mai a acestui an, o usoara crestere a preturilor de gros pentru carnea de porc era de asteptat. Acest lucru se datoreaza in primul rand importurilor (indeosebi din SUA si Canada), implicit a preturilor mai mici pentru produsele importate.

In ciuda presiunii exercitate de importuri, piata carnii de porc din Rusia a creascut sensibil in aprilie, insa nu la fel de energic ca in anii trecuti. De exemplu, luna trecuta, preturile pentru porci vii au fost mai mari cu 3%. Pentru comparatie, in luna aprilie 2010 pretul porcilor vii pentru sacrificare a crescut cu 5,0%, iar pentru carcase 2,4% .

In februarie-aprilie 2012, au fost reluate exporturile de carne rusa catre Brazilia. Exporturile catre aceasta tara sunt cu 6% mai mari decat in 2011, dar beneficiile nu sunt imediate, deoarece in acest demers comercial se apeleaza la transportul maritim. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....