Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii pe piata rusa – cauze si efecte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ministerului rus al Agriculturii, citat de mewsland.ru, pretul de productie al carnii prezinta, la jumatatea lunii mai 2012, o constanta asteptata. Astfel:

– carnea de vita a crescut cu 0,3%;
– carne de porc este mai ieftina cu 0,2%;
– carnea de pasare, mai ieftina cu 0,7%.

Deasemenea, preturile carnii de consum nu prezinta derapaje:
– la carnea de vita, pretul a scazut cu 0,1%;
– carnea de porc e mai scumpa cu 0,1%;
– carne de pasare, mai scumpa cu 0,2%.

In conformitate cu datele de previziune ale agentiilor de analiza, la sfarsitul lunii mai a acestui an, o usoara crestere a preturilor de gros pentru carnea de porc era de asteptat. Acest lucru se datoreaza in primul rand importurilor (indeosebi din SUA si Canada), implicit a preturilor mai mici pentru produsele importate.

In ciuda presiunii exercitate de importuri, piata carnii de porc din Rusia a creascut sensibil in aprilie, insa nu la fel de energic ca in anii trecuti. De exemplu, luna trecuta, preturile pentru porci vii au fost mai mari cu 3%. Pentru comparatie, in luna aprilie 2010 pretul porcilor vii pentru sacrificare a crescut cu 5,0%, iar pentru carcase 2,4% .

In februarie-aprilie 2012, au fost reluate exporturile de carne rusa catre Brazilia. Exporturile catre aceasta tara sunt cu 6% mai mari decat in 2011, dar beneficiile nu sunt imediate, deoarece in acest demers comercial se apeleaza la transportul maritim. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...