Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii pe piata rusa – cauze si efecte

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ministerului rus al Agriculturii, citat de mewsland.ru, pretul de productie al carnii prezinta, la jumatatea lunii mai 2012, o constanta asteptata. Astfel:

– carnea de vita a crescut cu 0,3%;
– carne de porc este mai ieftina cu 0,2%;
– carnea de pasare, mai ieftina cu 0,7%.

Deasemenea, preturile carnii de consum nu prezinta derapaje:
– la carnea de vita, pretul a scazut cu 0,1%;
– carnea de porc e mai scumpa cu 0,1%;
– carne de pasare, mai scumpa cu 0,2%.

In conformitate cu datele de previziune ale agentiilor de analiza, la sfarsitul lunii mai a acestui an, o usoara crestere a preturilor de gros pentru carnea de porc era de asteptat. Acest lucru se datoreaza in primul rand importurilor (indeosebi din SUA si Canada), implicit a preturilor mai mici pentru produsele importate.

In ciuda presiunii exercitate de importuri, piata carnii de porc din Rusia a creascut sensibil in aprilie, insa nu la fel de energic ca in anii trecuti. De exemplu, luna trecuta, preturile pentru porci vii au fost mai mari cu 3%. Pentru comparatie, in luna aprilie 2010 pretul porcilor vii pentru sacrificare a crescut cu 5,0%, iar pentru carcase 2,4% .

In februarie-aprilie 2012, au fost reluate exporturile de carne rusa catre Brazilia. Exporturile catre aceasta tara sunt cu 6% mai mari decat in 2011, dar beneficiile nu sunt imediate, deoarece in acest demers comercial se apeleaza la transportul maritim. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...