Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul carnii se va modifica cu 2-3 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agrepres) Preturile produselor din carne nu se vor modifica cu mai mult de 2-3 la suta in perioada imediat urmatoare, insa in general totul depinde de pretul materiilor prime, de situatia existenta in Europa dar si de piata neagra autohtona, a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta.

„In ultima perioada, a existat o crestere a pretului materiilor prime, crestere care se manifesta si in prezent, si care nu s-a reflectat inca total in pretul produselor din galantar.

Fata de anul trecut, vanzarile inregistrate la nivelul unitatilor de retail au scazut, deoarece din ce in ce mai multi comercianti aleg sa se indrepte spre piata neagra, nefiscalizata. La ora actuala, nimeni nu stie exact care este dimensiunea pietei negre, cate magazine vand fiscalizat si cate nu. Piata merge din inertie – adica daca supravietuiesc unitatile de productie a carnii, supravietuiesc si consumatorii.

Potrivit lui Sorin Minea, primul pas pentru normalizarea situatiei de pe piata romaneasca il reprezinta respectarea legislatiei, atat cea interna, cat si cea de la niveul Uniunii Europene.
Daca produsele din carne vor continua sa fie comercializate pe taraba, la temperaturi de peste 30 de grade, si nimeni nu va verifica compozitia exacta a crenvurstilor, salamurilor si a altor mezeluri, vom ajunge o industrie alimentara de mana a III-a, mai rau ca Bangladeshul.

Oricum, consumatorii trebuie sa stie ca la nivelul produselor din carne nu E-urile sunt elementele periculoase, ci folosirea unor ingrediente necorespunzatoare (zgarciuri, tendoane etc.), a mai spus Sorin Minea.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...