Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pretul carnii se va modifica cu 2-3 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agrepres) Preturile produselor din carne nu se vor modifica cu mai mult de 2-3 la suta in perioada imediat urmatoare, insa in general totul depinde de pretul materiilor prime, de situatia existenta in Europa dar si de piata neagra autohtona, a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta.

„In ultima perioada, a existat o crestere a pretului materiilor prime, crestere care se manifesta si in prezent, si care nu s-a reflectat inca total in pretul produselor din galantar.

Fata de anul trecut, vanzarile inregistrate la nivelul unitatilor de retail au scazut, deoarece din ce in ce mai multi comercianti aleg sa se indrepte spre piata neagra, nefiscalizata. La ora actuala, nimeni nu stie exact care este dimensiunea pietei negre, cate magazine vand fiscalizat si cate nu. Piata merge din inertie – adica daca supravietuiesc unitatile de productie a carnii, supravietuiesc si consumatorii.

Potrivit lui Sorin Minea, primul pas pentru normalizarea situatiei de pe piata romaneasca il reprezinta respectarea legislatiei, atat cea interna, cat si cea de la niveul Uniunii Europene.
Daca produsele din carne vor continua sa fie comercializate pe taraba, la temperaturi de peste 30 de grade, si nimeni nu va verifica compozitia exacta a crenvurstilor, salamurilor si a altor mezeluri, vom ajunge o industrie alimentara de mana a III-a, mai rau ca Bangladeshul.

Oricum, consumatorii trebuie sa stie ca la nivelul produselor din carne nu E-urile sunt elementele periculoase, ci folosirea unor ingrediente necorespunzatoare (zgarciuri, tendoane etc.), a mai spus Sorin Minea.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...