Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prețul furajelor scade, crescătorii și procesatorii de carne pot fi optimiști

Autor: Meat MIlkjoi, 26 iunie, 2014

Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata.

Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune de cereale si soia. Cu atat mai mult cu cat, in timp ce preturile cerealelor au scazut, pretul carnii de porc, vita si pui continua sa creasca pe pietele internationale. In special pentru carnea de porc, cererea creste cu peste 5 procente anual, la nivel mondial.

Potrivit ultimului raport Elanco, va fi nevoie de o crestere de pana la 50% a productiei de carne de porc in urmatorii 30 de ani, pentru a se putea acoperi cererea, acest tip de carne fiind cea mai consumata la nivel mondial. Desi pare simplu, asta ar insemna o productie mai mare cu 61 de milioane de tone pana la nivelul total de 179 de milioane de tone.

„Studiul nostru a aratat ca producatorii trebuie sa faca salturi foarte mari in ceea ce priveste eficienta astfel incat sa se poata acoperi consumul cu resurse putine. Insa, este nevoie ca producatorii sa accepte tehnologia moderna si sa aplice cele mai bune practici. Altfel, putem intampina probleme serioase”, a declarat Rob Aukerman, director de operatiuni la Elanco. (Mai multe, pe www.revista-piata.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...