Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul, gustul si brandul depasesc etichetarea nutritionala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Foodnavigator.com, pretul, gustul si brandul anuleaza eticheta nutritionala cand vine vorba de ce anume determina consumatorii sa achizitioneze un produs si nu altul, dupa cum arata un proiect recent de cercetare al Consiliului European de Informatie (EUFIC).

Organizatia a reanalizat evidenta stiintifica publicata intre 2007 si Martie 2012 despre influenta etichetarii nutritionale in comportamentul consumatorilor de produse alimentare si bauturi. Cercetatorii EUFIC au probat baza publica online de date Pubmed si Reteaua de Cercetare Sociala si Știintifica pentru publicatiile stiintifice privind etichetarea nutritionala si obezitatea .

Ei au concluzionat ca, cumparatorii stiu indeajuns incat sa fie capabili sa foloseasca diferitele scheme nutritionale pentru a identifica optiunile pentru produsele cu nivel scazut de calorii, dar le lipseste motivatia ca sa ia atitudine fata de acest aspect. Pretul, gustul si brandul primeaza cu mult in a influenta decizia de cumparare a consumatorilor, declara EUFIC.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...