Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul, gustul si brandul depasesc etichetarea nutritionala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Foodnavigator.com, pretul, gustul si brandul anuleaza eticheta nutritionala cand vine vorba de ce anume determina consumatorii sa achizitioneze un produs si nu altul, dupa cum arata un proiect recent de cercetare al Consiliului European de Informatie (EUFIC).

Organizatia a reanalizat evidenta stiintifica publicata intre 2007 si Martie 2012 despre influenta etichetarii nutritionale in comportamentul consumatorilor de produse alimentare si bauturi. Cercetatorii EUFIC au probat baza publica online de date Pubmed si Reteaua de Cercetare Sociala si Știintifica pentru publicatiile stiintifice privind etichetarea nutritionala si obezitatea .

Ei au concluzionat ca, cumparatorii stiu indeajuns incat sa fie capabili sa foloseasca diferitele scheme nutritionale pentru a identifica optiunile pentru produsele cu nivel scazut de calorii, dar le lipseste motivatia ca sa ia atitudine fata de acest aspect. Pretul, gustul si brandul primeaza cu mult in a influenta decizia de cumparare a consumatorilor, declara EUFIC.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...