Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje.

Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015.

Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic character social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

Stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, în anul 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

(Comunicat) Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură informează că se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și  alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie ...

România, din nou, acuzatul de serviciu
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 14 februarie 2019

Ne-am învățat de mult cu faptul că România este acuzatul de serviciu al străinilor. Cred că, dacă s-ar întâmpla ceva în alt sistem solar, extratereștrii ar urla ca din gură de șarpe, la Consiliul Intergalactic, că românii sunt de vină.   Așa a fost acum câțiva ani, când cu scandalul cărnii de cal. Deși alții erau...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015. Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic caracter social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

Cris-Tim a devenit Partener Platinum al Conferinței Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

Una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii din România, Cris-Tim, a devenit Partenerul Platinum al Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din...

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna ianuarie
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna ianuarie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Inovațiile IBM transformă lanțul de aprovizionare cu alimente
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

(Comunicat) În următorii cinci ani, numărul populației Pământului va depăși pentru prima dată opt miliarde. Lanțul nostru alimentar complex - deja suprasolicitat din cauza schimbărilor climatice și a resurselor de apă limitate - va fi pus la încercare într-o măsură și mai mare. Pentru a răspunde cerințelor acestui...

Stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, în anul 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

(Comunicat) Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură informează că se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și  alte viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie ...

România, din nou, acuzatul de serviciu
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 14 februarie 2019

Ne-am învățat de mult cu faptul că România este acuzatul de serviciu al străinilor. Cred că, dacă s-ar întâmpla ceva în alt sistem solar, extratereștrii ar urla ca din gură de șarpe, la Consiliul Intergalactic, că românii sunt de vină.   Așa a fost acum câțiva ani, când cu scandalul cărnii de cal. Deși alții erau...