Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje.

Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015.

Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic character social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015. Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic caracter social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

În primele nouă luni, Carrefour Romania raportează vânzări de 1,5 miliarde de euro
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 noiembrie 2018

Carrefour România a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro, în creștere cu 8,3% la cursul de schimb constant, în primele nouă luni ale anului, după cum informează European Supermarket Magazine. În procente, vânzările pentru aceeași perioadă au crescut cu 4,8%.   Pentru prima dată, vânzările din România ale...

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...