Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje.

Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015.

Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic character social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli.

Alberto Herranz, CEO al Ancoporc, a declarat pentru agentia citata ca situatia se va inrautati in perioada urmatoare, nefiind solutii viabile pana cel putin in anul 2015. Tendinte similare se observa si in Marea Britanie sau Suedia, acolo unde fermierii isi vand din ce in ce mai greu carnea de porc. Totodata, exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene au scazut in 2012 cu 10 %, fata de anul trecut, desi exista contracte importante cu piata Chineza.

Herranz a mai declarat ca, in cadrul Uniunii Europene, producatorii si procesatorii vor trebui sa conceapa o strategie de revenire a consumului, cel putin la nivelul anului 1999. Totodata, strategia va trebui sa cuprinda un foarte puternic caracter social, prin solutii care sa protejeze consumatorii cu posibilitati limitate de cumparare, in conditiile in care se asteapta ca in viitor, nivelul saraciei in Uniunea Europeana sa se accentueze.

Josi Logistic, din nou prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

Compania Josi Logistic va fi prezentă la conferința internațională Meat.Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Josi Logistic reprezinta un grup de firme, cu capital 100% romanesc, cu potential mare si ambitii pe masura. Proiectul a luat fiinta in anul 2005, ca o afacere de familie si...

Smithfield a confirmat participarea la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

Unul dintre liderii mondiali ai producției de carne de porc din lume, și liderul incontestabil în domaniu, din România, Smithfield, a confirmat participarea la conferința Meat.Milk 2019 care va începe pe data de 30 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Așa cum se afirmă în prezentarea companiei, Excelența nu se obține, ea...

Proteinele de mâine pot înlocui oxidul de zinc din dieta purceilor
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 24 mai 2019

Poate alimentația complementară să înlocuiască oxidul de zinc din dieta porcilor, fără a crește utilizarea antibioticelor sau costurile de producție? O cercetare a acestor teme tocmai a fost finalizată de către Universitatea din Copenha împreună cu firmele FermentationExperts și European Protein, acestea din urmă producând...

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...