Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul la carne, supraevaluat cu 100% in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carne este supraevaluat cu 100% in Rusia, si chiar pana la 150% in orasele mari, spun analistii, citati de presa internationala. Acest fapt poate fi explicat prin numarul mare de intermediari care intervin pe piata carnii, care s-au specializat in a revinde carnea cu adaosuri imense.

Ministerul rus al Agriculturii a declarat ca, in conformitate cu datele pe care le detine, numai 15 % din din cantitatea de carne este comercializata fara interventia intermediarilor. Analistii cred ca, daca adaosurile comerciale ale acestora nu ar depasi 30% pretul la raft pentru un kg de carne procesata ar fi cu 40% mai mic. Majoritatea fabricilor de procesare din Rusia continua sa cumpere materie prima din afara tarii iar cererea pentru carne proaspata ramane scazuta.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...