Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul mediu al alimentelor in tara noastra se situeaza la 68% din media ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a avut anul trecut, impreuna cu Polonia, al doilea cel mai mic nivel al preturilor la bunuri de larg consum si servicii din Uniunea Europeana (UE), de 60% din media UE, dupa Bulgaria (51%), a anuntat vineri Eurostat, informeaza Recolta.eu.

Pe ansamblu, cele mai scumpe tari din UE au fost Danemarca (142%), Finlanda (125%) si Luxemburg (122%), potrivit datelor biroului european de statistica consultate de NewsIn.
La capitolul alimente si bauturile nealcoolice, nivelul preturilor s-a situat intre 677% din media UE in Bulgaria si 136% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 68% din media UE.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice si tigarile, niovelul preturilor an Romania a fost de 66% din media UE, fata de 63% in Ungaria (cel ai scazut nivel) si 163% in Irlanda (cel mai inalt nivel).

Preturile practicate in restaurante si hoteluri au variat de la 45% din media UE in Bulgaria la 154% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 50% din media UE.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...