Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul mediu al alimentelor in tara noastra se situeaza la 68% din media ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a avut anul trecut, impreuna cu Polonia, al doilea cel mai mic nivel al preturilor la bunuri de larg consum si servicii din Uniunea Europeana (UE), de 60% din media UE, dupa Bulgaria (51%), a anuntat vineri Eurostat, informeaza Recolta.eu.

Pe ansamblu, cele mai scumpe tari din UE au fost Danemarca (142%), Finlanda (125%) si Luxemburg (122%), potrivit datelor biroului european de statistica consultate de NewsIn.
La capitolul alimente si bauturile nealcoolice, nivelul preturilor s-a situat intre 677% din media UE in Bulgaria si 136% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 68% din media UE.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice si tigarile, niovelul preturilor an Romania a fost de 66% din media UE, fata de 63% in Ungaria (cel ai scazut nivel) si 163% in Irlanda (cel mai inalt nivel).

Preturile practicate in restaurante si hoteluri au variat de la 45% din media UE in Bulgaria la 154% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 50% din media UE.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...