Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul mediu al alimentelor in tara noastra se situeaza la 68% din media ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania a avut anul trecut, impreuna cu Polonia, al doilea cel mai mic nivel al preturilor la bunuri de larg consum si servicii din Uniunea Europeana (UE), de 60% din media UE, dupa Bulgaria (51%), a anuntat vineri Eurostat, informeaza Recolta.eu.

Pe ansamblu, cele mai scumpe tari din UE au fost Danemarca (142%), Finlanda (125%) si Luxemburg (122%), potrivit datelor biroului european de statistica consultate de NewsIn.
La capitolul alimente si bauturile nealcoolice, nivelul preturilor s-a situat intre 677% din media UE in Bulgaria si 136% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 68% din media UE.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice si tigarile, niovelul preturilor an Romania a fost de 66% din media UE, fata de 63% in Ungaria (cel ai scazut nivel) si 163% in Irlanda (cel mai inalt nivel).

Preturile practicate in restaurante si hoteluri au variat de la 45% din media UE in Bulgaria la 154% in Danemarca. In Romania, preturile au fost la 50% din media UE.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...