Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale, chiar daca in ultimul an a inregistrat o scadere cu 24%, in timp ce pretul furajelor a crescut cu 30 de procente, considera presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van, citat de agroazi.ro.

„Pretul oualor pe piata romaneasca inregistreaza la ora actuala cel mai mic pret din ultimii 10 ani. Daca anul trecut, in preajma sarbatorilor pascale, ouale se vindeau la poarta fermei, in medie, cu 0,3 lei bucata (fara TVA), acum pretul nu depaseste 0,22 lei pe bucata. La ora actuala, avem stocuri de oua suficiente pentru a acoperi necesarul intern si nu cred ca pretul va suferi modificari in aceasta perioada”, a declarat Ilie Van.

Acesta a precizat ca, desi, in ultimii ani, oferta de oua din ferme avicole a ramas aproape aceeasi pretul a inregistrat o scadere cu peste 30 de procente. Reprezentantul crescatorilor de pasari s-a aratat nemultumit de importurile ilegale de oua, care fac concurenta neloiala producatorilor romani.

Cei aproximativ 12 milioane de locuitori urbani ai Romaniei consuma lunar circa 100 de milioane de oua, dar in perioada sarbatorilor pascale consumul creste cu circa 50%. In mod normal, cererea de oua este acoperita aproape in totalitate de pe piata interna, importurile fiind sub 10% din productia interna. In Romania, exista in prezent circa 150 de producatori de oua, dintre care 35 de mari producatori, ce realizeaza 85% din productia industriala romaneasca. Productia anuala de oua se ridica la circa 1,36 de miliarde bucati.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...