Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale, chiar daca in ultimul an a inregistrat o scadere cu 24%, in timp ce pretul furajelor a crescut cu 30 de procente, considera presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van, citat de agroazi.ro.

„Pretul oualor pe piata romaneasca inregistreaza la ora actuala cel mai mic pret din ultimii 10 ani. Daca anul trecut, in preajma sarbatorilor pascale, ouale se vindeau la poarta fermei, in medie, cu 0,3 lei bucata (fara TVA), acum pretul nu depaseste 0,22 lei pe bucata. La ora actuala, avem stocuri de oua suficiente pentru a acoperi necesarul intern si nu cred ca pretul va suferi modificari in aceasta perioada”, a declarat Ilie Van.

Acesta a precizat ca, desi, in ultimii ani, oferta de oua din ferme avicole a ramas aproape aceeasi pretul a inregistrat o scadere cu peste 30 de procente. Reprezentantul crescatorilor de pasari s-a aratat nemultumit de importurile ilegale de oua, care fac concurenta neloiala producatorilor romani.

Cei aproximativ 12 milioane de locuitori urbani ai Romaniei consuma lunar circa 100 de milioane de oua, dar in perioada sarbatorilor pascale consumul creste cu circa 50%. In mod normal, cererea de oua este acoperita aproape in totalitate de pe piata interna, importurile fiind sub 10% din productia interna. In Romania, exista in prezent circa 150 de producatori de oua, dintre care 35 de mari producatori, ce realizeaza 85% din productia industriala romaneasca. Productia anuala de oua se ridica la circa 1,36 de miliarde bucati.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...