Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul oualor va ramane neschimbat in perioada sarbatorilor pascale, chiar daca in ultimul an a inregistrat o scadere cu 24%, in timp ce pretul furajelor a crescut cu 30 de procente, considera presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van, citat de agroazi.ro.

„Pretul oualor pe piata romaneasca inregistreaza la ora actuala cel mai mic pret din ultimii 10 ani. Daca anul trecut, in preajma sarbatorilor pascale, ouale se vindeau la poarta fermei, in medie, cu 0,3 lei bucata (fara TVA), acum pretul nu depaseste 0,22 lei pe bucata. La ora actuala, avem stocuri de oua suficiente pentru a acoperi necesarul intern si nu cred ca pretul va suferi modificari in aceasta perioada”, a declarat Ilie Van.

Acesta a precizat ca, desi, in ultimii ani, oferta de oua din ferme avicole a ramas aproape aceeasi pretul a inregistrat o scadere cu peste 30 de procente. Reprezentantul crescatorilor de pasari s-a aratat nemultumit de importurile ilegale de oua, care fac concurenta neloiala producatorilor romani.

Cei aproximativ 12 milioane de locuitori urbani ai Romaniei consuma lunar circa 100 de milioane de oua, dar in perioada sarbatorilor pascale consumul creste cu circa 50%. In mod normal, cererea de oua este acoperita aproape in totalitate de pe piata interna, importurile fiind sub 10% din productia interna. In Romania, exista in prezent circa 150 de producatori de oua, dintre care 35 de mari producatori, ce realizeaza 85% din productia industriala romaneasca. Productia anuala de oua se ridica la circa 1,36 de miliarde bucati.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...