Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturi stabile pe piata europeana a carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata europeana a sacrificarilor de porcine s-a stabilizat. Cotatiile pentru Marea Britanie, Spania si Danemarca au crescut totusi cu 1 pana la 5 eurocenti, subliniaza analistii citati de presa internationala.

In Franta, insa, tendinta a fost de scadere, insesizabila (cu un singur cent), in timp ce in Germania, Belgia, Austria si Olanda preturile au ramas la acelasi nivel. Balanta echilibrata dintre cantitatea furnizata si cea solicitata pe piata pentru carnea de porc reprezinta principalul motiv al preturilor neschimbate. Preturile de pe piata franceza au fost influentate de cererea in scadere, ceea ce a dus si la o diminuare a numarului capetelor de porcine sacrificate.

In schimb, preturile in crestere din Spania sunt explicate prin scaderea numarului de animale disponibile pentru sacrificare, iar cresterea de pe piata daneza este motivata de oportunitatile tot mai bune din domeniul exportului catre alte tari, la care s-a adaugat si valoarea in scadere a monedei euro (Danemarca nu face parte din zona euro, folosind ca moneda coroana daneza).

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...