Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturi stabile pe piata europeana a carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata europeana a sacrificarilor de porcine s-a stabilizat. Cotatiile pentru Marea Britanie, Spania si Danemarca au crescut totusi cu 1 pana la 5 eurocenti, subliniaza analistii citati de presa internationala.

In Franta, insa, tendinta a fost de scadere, insesizabila (cu un singur cent), in timp ce in Germania, Belgia, Austria si Olanda preturile au ramas la acelasi nivel. Balanta echilibrata dintre cantitatea furnizata si cea solicitata pe piata pentru carnea de porc reprezinta principalul motiv al preturilor neschimbate. Preturile de pe piata franceza au fost influentate de cererea in scadere, ceea ce a dus si la o diminuare a numarului capetelor de porcine sacrificate.

In schimb, preturile in crestere din Spania sunt explicate prin scaderea numarului de animale disponibile pentru sacrificare, iar cresterea de pe piata daneza este motivata de oportunitatile tot mai bune din domeniul exportului catre alte tari, la care s-a adaugat si valoarea in scadere a monedei euro (Danemarca nu face parte din zona euro, folosind ca moneda coroana daneza).

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...