Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturi stabile pe piata europeana a carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata europeana a sacrificarilor de porcine s-a stabilizat. Cotatiile pentru Marea Britanie, Spania si Danemarca au crescut totusi cu 1 pana la 5 eurocenti, subliniaza analistii citati de presa internationala.

In Franta, insa, tendinta a fost de scadere, insesizabila (cu un singur cent), in timp ce in Germania, Belgia, Austria si Olanda preturile au ramas la acelasi nivel. Balanta echilibrata dintre cantitatea furnizata si cea solicitata pe piata pentru carnea de porc reprezinta principalul motiv al preturilor neschimbate. Preturile de pe piata franceza au fost influentate de cererea in scadere, ceea ce a dus si la o diminuare a numarului capetelor de porcine sacrificate.

In schimb, preturile in crestere din Spania sunt explicate prin scaderea numarului de animale disponibile pentru sacrificare, iar cresterea de pe piata daneza este motivata de oportunitatile tot mai bune din domeniul exportului catre alte tari, la care s-a adaugat si valoarea in scadere a monedei euro (Danemarca nu face parte din zona euro, folosind ca moneda coroana daneza).

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...