Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile carnii de vita vor ramane crescute

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit globalmeatnews.com, preturile carnii de vita, cel mai probabil, vor ramane la niveluri inalte, pentru viitorul apropiat, datorita costurilor ridicate la furaje si a incertitudinii privind noua Politica Agricola Comuna si scoaterea cotei de lapte din 2015.

Aceasta se arata intr-un nou raport al Rabobank care spune ca carnea de vita din UE trece prin cea mai grea provocare. Preturile la bovine au atins niveluri record, datorita cererii puternice la export, inca din 2010 si declinarii importurilor de carne de vita.

In timp ce, de obicei, preturile mari rezulta in retinerea de septel urmata de o revenire a ofertei, exact opusul se intampla acum in UE, arata raportul. O scadere de 3,3% a numarului de vitei a dus la o scadere de 1% in totalul turmelor de bovine din UE in perioada mai-iunie 2012 comparabil cu aceeasi perioada din 2011.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...