Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturile carnii de vita vor ramane crescute

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit globalmeatnews.com, preturile carnii de vita, cel mai probabil, vor ramane la niveluri inalte, pentru viitorul apropiat, datorita costurilor ridicate la furaje si a incertitudinii privind noua Politica Agricola Comuna si scoaterea cotei de lapte din 2015.

Aceasta se arata intr-un nou raport al Rabobank care spune ca carnea de vita din UE trece prin cea mai grea provocare. Preturile la bovine au atins niveluri record, datorita cererii puternice la export, inca din 2010 si declinarii importurilor de carne de vita.

In timp ce, de obicei, preturile mari rezulta in retinerea de septel urmata de o revenire a ofertei, exact opusul se intampla acum in UE, arata raportul. O scadere de 3,3% a numarului de vitei a dus la o scadere de 1% in totalul turmelor de bovine din UE in perioada mai-iunie 2012 comparabil cu aceeasi perioada din 2011.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...