Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile cerealelor au crescut cu 120% in ue, intr-un an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile graului si orzului au crescut cu 125%, respectiv cu 119 %, in ultimul an, in Uniunea Europeana, dar sunt sub nivelurile din 2008, cand scumpirea cerealelor a provocat o criza a alimentelor, conform datelor Comisiei Europene, preluate de EFE, informeaza Agerpres.

Cotatiile pentru grau au ajuns in UE la 269,51 euro tona, saptamana trecuta, in timp ce cotatiile pentru orz s-au ridicat la 214,51 euro, conform statisticilor CE. In cazul porumbului, cresterea interanuala a fost de 81%, iar saptamana trecuta cotatia se cifra la 236,51 euro tona. Comparativ cu luna anterioara, pretul graului a crescut cu 5%, al orzului s-a redus cu 3% si al untului cu 2%.

Dar, daca se face o comparatie cu situatia din 2007 si 2008, ani in care lipsa de materii prime a dus la o criza a alimentelor, preturile sunt in continuare inferioare la toate produsele citate: la grau cu -7%, la orz cu 16%, porumb – minus 8%, unt – minus 16% si branza – minus 20%.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...