Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile cerealelor au crescut cu 120% in ue, intr-un an

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preturile graului si orzului au crescut cu 125%, respectiv cu 119 %, in ultimul an, in Uniunea Europeana, dar sunt sub nivelurile din 2008, cand scumpirea cerealelor a provocat o criza a alimentelor, conform datelor Comisiei Europene, preluate de EFE, informeaza Agerpres.

Cotatiile pentru grau au ajuns in UE la 269,51 euro tona, saptamana trecuta, in timp ce cotatiile pentru orz s-au ridicat la 214,51 euro, conform statisticilor CE. In cazul porumbului, cresterea interanuala a fost de 81%, iar saptamana trecuta cotatia se cifra la 236,51 euro tona. Comparativ cu luna anterioara, pretul graului a crescut cu 5%, al orzului s-a redus cu 3% si al untului cu 2%.

Dar, daca se face o comparatie cu situatia din 2007 si 2008, ani in care lipsa de materii prime a dus la o criza a alimentelor, preturile sunt in continuare inferioare la toate produsele citate: la grau cu -7%, la orz cu 16%, porumb – minus 8%, unt – minus 16% si branza – minus 20%.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...