Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile cerealelor au crescut, iar pretul porcului viu este cu 20% mai mare decat in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de porc se va scumpi in perioada urmatoare, pe fondul cresterii preturilor la cereale, estimeaza specialistii din domeniu, informeaza Recolta.eu.

Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile sunt pe un trend agresiv crescator, inevitabil ori cresti pretul, ori intri in faliment – si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, ci se petrece la nivel mondial. Atunci cand inputurile cresc foarte mult, trebuie sa cresti, pentru ca altfel dai faliment, a declarat, Gabriel Ionescu, coordonator consultanta AgroManager, citat de Agerpres, la masa rotunda cu tema Cresterea porcinelor – oportunitate de dezvoltare pentru agricultura romaneasca.

Acesta nu a putut sa faca o estimare privind procentul cu care ar putea creste pretul carnii de porc, insa a precizat ca impactul pretului furajelor in costul de productie poate ajunge pana la 70%. Mi-e greu sa estimez. Sunt atat de multi factori implicati… Aici s-a spus ca impactul mancarii poate merge pana la 70% – poate mai putin, 50 – 60%, dar este un impact major. Mancarea decide evolutia pretului. Mancarea se regaseste si in pretul purcelusului care este cumparat de fermele de ingrasare, dar se regaseste si in ingrasarea propriu-zisa. Pretul cerealelor a crescut cu 50%, chiar cu 100% in unele cazuri, deci, inevitabil, se va regasi si in evolutia pretului la carnea de porc, a explicat Gabriel Ionescu.

Potrivit specialistului AgroManager, pretul carnii de porc in viu este, in prezent, 6 lei/kilogram, in conditiile in care in urma cu cateva saptamani era de 6,4 lei/kilogram. Daca ne uitam la ce se intampla in Europa, pretul ar trebui sa fie undeva pe la 7 lei/kilogram. Este o inertie care nu este in regula, dar speram sa-si revina, a adaugat acesta.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...