Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile cerealelor au crescut, iar pretul porcului viu este cu 20% mai mare decat in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de porc se va scumpi in perioada urmatoare, pe fondul cresterii preturilor la cereale, estimeaza specialistii din domeniu, informeaza Recolta.eu.

Pretul la carnea de porc sigur va creste, pentru ca, atat timp cat inputurile sunt pe un trend agresiv crescator, inevitabil ori cresti pretul, ori intri in faliment – si asta nu este o chestie exclusiv romaneasca, ci se petrece la nivel mondial. Atunci cand inputurile cresc foarte mult, trebuie sa cresti, pentru ca altfel dai faliment, a declarat, Gabriel Ionescu, coordonator consultanta AgroManager, citat de Agerpres, la masa rotunda cu tema Cresterea porcinelor – oportunitate de dezvoltare pentru agricultura romaneasca.

Acesta nu a putut sa faca o estimare privind procentul cu care ar putea creste pretul carnii de porc, insa a precizat ca impactul pretului furajelor in costul de productie poate ajunge pana la 70%. Mi-e greu sa estimez. Sunt atat de multi factori implicati… Aici s-a spus ca impactul mancarii poate merge pana la 70% – poate mai putin, 50 – 60%, dar este un impact major. Mancarea decide evolutia pretului. Mancarea se regaseste si in pretul purcelusului care este cumparat de fermele de ingrasare, dar se regaseste si in ingrasarea propriu-zisa. Pretul cerealelor a crescut cu 50%, chiar cu 100% in unele cazuri, deci, inevitabil, se va regasi si in evolutia pretului la carnea de porc, a explicat Gabriel Ionescu.

Potrivit specialistului AgroManager, pretul carnii de porc in viu este, in prezent, 6 lei/kilogram, in conditiile in care in urma cu cateva saptamani era de 6,4 lei/kilogram. Daca ne uitam la ce se intampla in Europa, pretul ar trebui sa fie undeva pe la 7 lei/kilogram. Este o inertie care nu este in regula, dar speram sa-si revina, a adaugat acesta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...