Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturile furajelor urca amenintator valoarea de piata a carnii de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Factorii care nu pot fi controlati si care vor duce inevitabil la cresterea preturilor la carnea de pasare sunt legati de pretul furajelor, arata un studiu al Consiliului International al Crescatorilor de Pasari citat de portalul agroinfo.ro. Cresterile semnificative ale preturilor la grau si la porumb, dar si la orz, vor avea un efect negative asupra preturilor finale ale carnii de pasare pe toate pietele din lume.

Aceasta situatie ingrijoreaza tot mai mult asociatia crescatorilor, mai ales ca aceasta diferenta de cost de productie nu va putea fi compensata de o noua incercare de eficientizare a costurilor din lantul de productie si, inevitabil, se va rasfrange asupra verigii finale a acestui lant, consumatorul, prin preturi mai mari practicate la carnea de pasare.

Furajele reprezinta de departe cea mai importanta componenta a pretului de productie pentru acest tip de carne. Conform datelor organizatiei, preturile la grau si porumb au crescut cu 50 de procente in ultimele luni. In acelasi timp, preturile la boabele de soia au crescut cu aproape 20%.Mai mult, aceste cresteri de preturi la furaje s-ar putea accentua, in functie de recolta ce va fi inregistrata in emisfera nordica. Sperantele fermierilor crescatori de pasari se leaga de anul viitor, atunci cand previziunile meteorologilor arata o imbunatatire a conditiilor atmosferice, reliefata intr-o crestere a productie agricole mondiale si, deci, o scadere a preturilor la furaje.

Insa, chiar daca preturile platite pentru produsele alimentare vor creste, vanzarile de carne de pasare vor spori si ele, deoarece pretul proteinei, a cheltuielilor efectuate pentru obtinerea carnii de pasare, sunt mai mici decat cele efectuate pentru alte tipuri de carne.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...