Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile la carne de porc au scazut pe majoritatea pietelor europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ultima saptamana, debutul concediilor de vara a condus la scaderea preturilor negociate la carnea de porc in cea mai mare parte a Europei, scrie portatul Agroinfo. Scaderile sunt cuprinse intre unu si sase procente.

Cererea scazuta din marile orase influenteaza in sens negativ si comenziile din domeniul retailului alimentar. De asemenea, numarul de capete disponibile pentru sacrificare a scazut, vremea calda influenteaza in sens negativ dezvoltarea animalelor.

In Olanda si Spania corectia cotatiilor a fost de 1%, in Germania si Danemarca evolutia negativa a fost de 3%, in timp ce in Marea Britanie scaderea a fost chiar de 6%. Cotatiile de pe pietele suedeza si austriaca au ramas la acelasi nivel, totusi in Suedia a avut loc o crestere de pret datorata ratei de schimb benefice la coroana – euro.

Ca si trend, din cauza evolutiei reduse a greutatii animalelor disponibile pentru sacrificare cererea pentru carnea de porc este in acest moment echilibrata. Asadar, in perioada imediat urmatoare preturile vor ramane la un nivel constant.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...