Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturile la carne de porc au scazut pe majoritatea pietelor europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ultima saptamana, debutul concediilor de vara a condus la scaderea preturilor negociate la carnea de porc in cea mai mare parte a Europei, scrie portatul Agroinfo. Scaderile sunt cuprinse intre unu si sase procente.

Cererea scazuta din marile orase influenteaza in sens negativ si comenziile din domeniul retailului alimentar. De asemenea, numarul de capete disponibile pentru sacrificare a scazut, vremea calda influenteaza in sens negativ dezvoltarea animalelor.

In Olanda si Spania corectia cotatiilor a fost de 1%, in Germania si Danemarca evolutia negativa a fost de 3%, in timp ce in Marea Britanie scaderea a fost chiar de 6%. Cotatiile de pe pietele suedeza si austriaca au ramas la acelasi nivel, totusi in Suedia a avut loc o crestere de pret datorata ratei de schimb benefice la coroana – euro.

Ca si trend, din cauza evolutiei reduse a greutatii animalelor disponibile pentru sacrificare cererea pentru carnea de porc este in acest moment echilibrata. Asadar, in perioada imediat urmatoare preturile vor ramane la un nivel constant.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...