Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Preturile la carne de porc au scazut pe majoritatea pietelor europene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ultima saptamana, debutul concediilor de vara a condus la scaderea preturilor negociate la carnea de porc in cea mai mare parte a Europei, scrie portatul Agroinfo. Scaderile sunt cuprinse intre unu si sase procente.

Cererea scazuta din marile orase influenteaza in sens negativ si comenziile din domeniul retailului alimentar. De asemenea, numarul de capete disponibile pentru sacrificare a scazut, vremea calda influenteaza in sens negativ dezvoltarea animalelor.

In Olanda si Spania corectia cotatiilor a fost de 1%, in Germania si Danemarca evolutia negativa a fost de 3%, in timp ce in Marea Britanie scaderea a fost chiar de 6%. Cotatiile de pe pietele suedeza si austriaca au ramas la acelasi nivel, totusi in Suedia a avut loc o crestere de pret datorata ratei de schimb benefice la coroana – euro.

Ca si trend, din cauza evolutiei reduse a greutatii animalelor disponibile pentru sacrificare cererea pentru carnea de porc este in acest moment echilibrata. Asadar, in perioada imediat urmatoare preturile vor ramane la un nivel constant.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...