Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturile pentru pescuitul in balta brailei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum se afirma in cotidianul Vocea Brailei, desi se spune ca marile capturi vin mai spre toamna, pentru pescarii sportivi braileni sezonul a inceput de cand a dat firul ierbii. Impatimitii si-au pus sculele la lucru imediat cum s-a incalzit un pic vremea. In general, lumea bate cele cateva canale de irigatii care inca mai au apa – la Comaneasca, Maxineni, Cazasu, Urleasca, Chiscani sau Gropeni.

Accesul la luciile de apa unde exista sanse crescute pentru capturi mai mari se face contra cost. La balta Albina, situata la doar cativa kilometri de municipiu, tariful este de 30 lei pe zi, pentru pescuit cu doua undite, in limita a 5 kg de peste.

Situata ceva mai departe, la circa 30 km de municipiu, balta Seaca, de langa Movila Miresii, practica tarife diferentiate: 50 lei pe zi si 30 lei pe noapte. Aici, pescarii pot pastra 3 kg de crap si 4 kg de caras. Ce este peste aceasta cantitate, fie se elibereaza, fie se plateste, cu 6 lei/kg carasul si 10 lei/kg crapul. ªi aici exista posibilitatea inchrierii de casute, contra a 50 lei/noapte.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...