Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Preturile produselor din carne vor creste cu pana la 10%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Produsele din carne procesata s-ar putea scumpi cu pana la 10% in primele luni ale lui 2012, a declarat presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara (Romalimenta), Sorin Minea.

Este posibil ca preturile produselor din carne procesata sa creasca in primele luni ale anului viitor cu pana la 10%, deoarece agentii economici vor incerca, in acest mod, sa amortizeze majorarea cheltuielilor cu procesarea din acest an.

Desi pretul curentului electric si al gazelor naturale a crescut semnificativ pe parcursul lui 2011, procesatorii de carne nu au aplicat scumpiri mai mari de 2% pana acum, ceea ce inseamna ca la ora actuala merg in pierdere, a afirmat presedintele Romalimenta.

O alta solutie prevazuta de procesatorii de carne, pentru a nu majora preturile, ar fi modificarea compozitiei, respectiv scaderea calitatii.

Singura solutie pentru a ramane pe piata este fie scumpirea produselor procesate in primele luni ale lui 2012, fie modificarea compozitiei acestora in sensul scaderii calitatii carnii folosite, pentru ca pretul final al marfii sa ramana la acelasi nivel, a adaugat Sorin Minea.

Pe de alta parte, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu sustine ca este putin probabila o crestere a preturilor la produsele de panificatie pana in luna martie a anului viitor.

Pana in luna martie nu anticipam scumpiri ale produselor de panificatie, iar eventualele cresteri de preturi de anul viitor vor fi influentate de pretul graului, dar si de majorarea cheltuielilor cu energia electrica si cu gazele naturale, a precizat Aurel Popescu.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...