Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Previziune: Peste 5 ani, pe piață nu vor mai fi decât jumătate din retaileri!

Autor: Meat MIlkjoi, 8 mai, 2014

Piaţa locală de retail va continua să sufere modificări substanţiale în următorii ani, sub influenţa dezvoltării comerţului online şi a concurenţei puternice între centrele comerciale existente şi viitoare, iar o bună parte dintre retaileri nu vor supravieţui, urmând fie să închidă, fie să se lase preluaţi.

 

„Avem prea mulţi metri pătraţi, iar concurenţa e puternică. Aproximativ jumătate din retaileri nu vor mai fi aici peste cinci ani. La nivel european, între 9% şi 11% din retail merg spre zonele unde există conexiune la internet. În cinci ani, aproxi­mativ 25% din piaţă va fi pe internet“, a declarat pentru Ziarul financiar Harald Floer, fund director al Aberdeen Asset Manage­ment, companie în porto­foliul căreia se află centrul comercial Iris din Titan.

 

În acest context, centrele comerciale va trebui să se diferenţieze între ele pentru a reuşi să atragă retaileri şi cumpărători. Locaţia nu mai e elementul de bază în alegerile retailerilor.(Mai multe, pe www.zf.ro)

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...