Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Previziunile prind contur: Piața cărnii de pui s-ar putea destabiliza

Autor: Meat MIlkmarți, 8 aprilie, 2014

Analize și previziuni ale anului trecut avertizau asupra pericolului de destabilkizare a pieței cărnii de pui, în ciuda faptului că este preferata consumatorilor, ca volum de achiziții în coșul zilnic.

Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana, Consumul a urcat incepand din 1990, cand era 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada. Dar, consumul tinde sa scada, potrivit ultimelor analize, iar piata neagra creste constant.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, avertiza inca de anul trecut ca evaziunea fiscala a ajuns atat de departe incat multe fabrici importante din domeniile panificatiei si carnii ar putea intra in insolventa in urmatoarea perioada.

Printre cei mai importanti jucatori din industria carnii de pui se numara Transavia, Agricola Bacau si Agroli Group. (Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...