Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prima fabrica de sarmale din romania, inaugurata la gheorgheni

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prima fabrica de sarmale din Romania a fost inaugurata saptamana trecuta la Gheorgheni, judetul Harghita.Propietarul, Bajko Laszlo, este un om de afaceri care lucreaza in domeniul privat din anul 1992 si care a investit 130.000 de euro in construirea fabricii.

Harghiteanul a transformat complet o constructie veche din oras si, pe baza unui proiect realizat de o firma din Bucuresti, a utilat spatiul de productie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are acum sase muncitoare, dar urmeaza sa mai fie angajate inca opt persoane.

Bajko Laszlo a declarat pentru AGERPRES ca muncitoarele pregatesc sarmale in varza murata dupa o reteta secuiasca, le fierb, le ambaleaza in mai multe moduri, dupa care le congeleaza si sunt gata pentru piata. Pretul orientativ, la iesirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserola cu 8-9 sarmale.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...